16/09/2016 Lelystad Airport met een Rockwell Commander en een paar Texaanse rondjes

OO-ROB Rockwell 690B Turbo Commander
OO-ROB Rockwell 690B Turbo Commander

Op het platform stond vandaag tot de middag een mooie Rockwell Commander met de registratie OO-ROB. Deze Belgische kist was de dag ervoor al aangekomen en vertrok begin van de middag richting Kortrijk – Wevelgem (EBKT).
De rode Blackshape Prime PH-4M9 heeft nog altijd reclameopschriften van Ilias op de romp staan. Dit is overgehouden aan de deelname aan de airshow op het Belgische Sanicole afgelopen weekend. Deze middag werden een flink aantal vluchten met de Blackshapes uitgevoerd, steeds in tweetallen.

PH-4M9 Blackshape Prime BS-100
PH-4M9 Blackshape Prime BS-100 met Ilias titels

Vandaag was de kersverse Zweedse aanwinst vliegend te bewonderen. De SE-CHP taxiede van Wings over Holland naar Bogaerds Cord en vervolgens met Arie Bogaerds Jr. in control werden een paar lokale vluchten gemaakt. Eerst een rondje solo, daarna met Dhr. Bogaerds Sr. In de backseat. Mooi vluchtje! Mooie kist! Mooie mannen!

SE-CHP North American AT-6A Texan met Arie Bogaerds Jr. solo
SE-CHP North American AT-6A Texan met Arie Bogaerds Jr. solo
SE-CHP North American AT-6A Texan on finals runway 23
SE-CHP North American AT-6A Texan on finals runway 23
SE-CHP North American AT-6A Texan met Arie Bogaerds Jr. & Sr.
SE-CHP North American AT-6A Texan met Arie Bogaerds Jr. & Sr.

Zoals vaker de laatste dagen was de Oostenrijkse Eurocopter OE-XEJ weer flink actief. Er werden weer een aantal instructievluchten gemaakt.

OE-XEJ Eurocopter EC135 T2
OE-XEJ Eurocopter EC135 T2

Dan nog een paar bewegingen waar ik geen foto’s van heb. In de ochtend vertrok de PH-PST. Deze Embraer is nog steeds Nederlands geregistreerd. Op het forum van Scramble.nl was te lezen dat de kist een Duits kenmerk zou krijgen, maar dat bericht lijkt niet juist.
De PA-46 2-DITO vertrok vandaag voor een vlucht naar Pilzen in Tsjechië. Dit toestel zie ik niet zo vaak vliegen.
Tegen het einde van de middag landde er een Tsjechische PA-46 in de vorm van OK-KLM. Dit kistje kwam weer uit Tsjechië. Toeval?!?
Rond 19:00u viel nog de SE-GNV binnen. Dit is een PA-32R-300 Lance. Het toestel werd naast de OK-KLM op het platform voor de toren geparkeerd.
De foto’s van deze middag kunnen in een groter formaat gezien worden op AirOnline.nl. Klik daarvoor op de knop Pictures en scrol naar Lelystad met de datum 16 september 2016.

Geef een reactie