AirOnline.nl *** JAAROVERZICHT 2016 ***

Het jaar 2016 loopt ten einde. Traditiegetrouw blikken we op de laatste dag van ieder jaar terug op het afgelopen 12 maanden met een 15-tal foto’s. En tradities zijn er om ere gehouden te worden, dus doen we dat ook dit jaar! Voor de zesde keer alweer.
Het afgelopen jaar was persoonlijk een bewogen jaar. Een paar fikse hobbels in de gezondheid van Sabina en mij en het ontvallen van een dierbare heeft 2016 niet de glans gegeven die we ervan gehoopt hadden. Maar goed, AirOnline.nl is geen Vinger aan de Pols, het gaat om vliegtuigen! Daarom snel de blik naar boven gericht!
Ook in technisch opzicht dit jaar wat tegenslag. Op Sywell in de UK hield mijn vertrouwde Canon EOS 5D mk.II het plots voor gezien. Gelukkig had ik nog een tweede camera bij me, dus de pret was zeker niet over. In het kader van “elk nadeel hep z’n voordeel” daarom maar geïnvesteerd in een gloednieuwe Canon EOS 5D mk.IV. Daarmee kunnen we er hopelijk weer jaren mee tegen aan!
Over nieuw materiaal voor de website hebben we niets te klagen gehad in 2016. En dat begon al goed in januari, met een reis naar Bahrein. Een zeldzame locatie wat zeldzame foto’s heeft opgeleverd.
Op mijn eigen “thuisbasis” Lelystad Airport waren de filmopnames van “Dunkirk” een hoogtepunt. Begin deze zomer resulteerde dit in een aantal fraaie warbirds in de Flevopolder. Een unieke gebeurtenis. Op het eindproduct, de film zelf, moeten we nog even wachten tot medio juli 2017.
De eerste Nederlandse JSF’s konden op de plaat gezet worden. Ze waren te zien tijdens de Luchtmachtdagen op de vliegbasis Leeuwarden. Dieptepunt was daarbij helaas wel de logistiek ten aanzien van het parkeren als bezoeker.
In Zwitserland werd een bezoekje gebracht aan de verjarende luchtmachtbasis Meiringen. Zwitserland en luchtvaart, altijd een goede combi!
Onder de overige buitenlandse luchtvaartevenementen waren vermeldenswaardig de fly-ins op Keiheuvel en Schaffen Diest. Het Old-Timer-Treffen op Hahnweide stond ook weer op de kalender en was, mede door het mooie weer, een succes.
Net als 2015 werd een boottochtje over het Kanaal gemaakt. Ook in 2016 werden de LAA Rally op Sywell en een vliegdag op Old Warden, bij de Shuttleworth Collection, bijgewoond.
De spreekwoordelijke kers op de taart werd gehaald in Griekenland. Als laatste reis van 2016 werd in november een aantal Griekse militaire velden aangedaan met verrassende fotografeer-mogelijkheden en een heerlijk najaarszonnetje.
Ik kan wel stellen dat hoe meer foto’s je maakt, hoe lastige wordt het om een keuze van 15 exemplaren te maken voor dit overzicht. Er moesten dan ook aardig wat plaatjes afvallen die zeker niet in het rijtje hadden misstaan. Maar goed, het is gelukt, hier zijn de 15 foto’s die voor mij op luchtvaartgebied het afgelopen jaar goed verbeelden:

PH-4N4 Blackshape Prime (Flevopolder 30 mei 2016)
N13FY North American AT-6A Texan (Schaffen Diest 13 augustus 2016)
Aankomst Yak 3 en Mustang Hahnwiede 10 september 2016
Ochtendgloren op Hahnweide 10 september 2016
RS04 Westland Sea King Mk.48 Belgian Air Force (Lelystad 12 mei 2016)
N699DP Yakovlev Yak-52TW (Lelystad 18 juli 2016) gemodificeerd voor de film Dunkirk
85-1594 / 686 Northrop F-5E Tiger II RBAF (Sakhir, januari 2016)
A9C-DHE Boeing 757 + G-JINX + G-ZWIP Silence Twister – Twister Aerobatics Team (Sakhir, januari 2016)
KH-2017 HAL Tejas Mk.1 (Sakhir, januari 2016)
D-EHBL Reims/Cessna F172G Skyhawk (Midden Zeeland 8 mei 2016) Omdat een “gewone” Cessna 172 ook best mooi kan zijn!
Gordon Bennett Gladbeck 18 september 2016
OO-BUA Cameron N-120 (Barneveld 18 augustus 2016)
PH-DDZ Douglas DC-3 Dakota (Almere 27 september 2016)
G-AIYS De Havilland DH.85 Leopard Moth (Sywell 4 september 2016)
12601/FG-601 Lockheed F-104G Starfighter ex Greek Air Force (Larissa 5 november 2016)

Tot slot nog wat over de site zelf. In 2016 mocht ik het 1.000ste bericht plaatsen. Dat had ik zelf niet gedacht toen ik in december 2010 met de blog van deze site begon. En dan jullie als bezoekers! Jullie komen in steeds grotere getale langs. Het bezoekersaantal van AirOnline.nl is dit jaar gemiddeld met ruim 40% gestegen. De reacties op de site zijn positief. Dank daar voor, dat vergroot het enthousiasme om met de site door te gaan, er ligt nog genoeg op de plank!

*  *  *  FI J N E   J A A R W I S S E L I N G  *  *  *

Wil je overigens ook nog even terugkijken over de voorgaande jaren? Dan kan dat voor 2015 HIER, 2014 HIER, voor 2013 HIER, voor 2012 HIER en voor 2011 HIER.

Geef een reactie