10/01/2017 Maastricht – Aachen Airport met een mooie Dash 8

P4-ONE De Havilland Canada DHC-8-315Q Dash 8

Een mooie vangst vandaag op Maastricht – Aachen Airport vandaag. Bij het onderhoudsbedrijf Samco Aircraft Maintenance stond deze P4-ONE voor de deur. Het is een De Havilland Canada DHC-8-315Q Dash 8 met c/n 645. Het toestel is in 2007 gebouwd en had als testregistratie C-FLKI.
Helaas droeg het niet meer de Angolese regi D2-EYU waarmee het op 12 december 2016 op Maastricht – Aachen aankwam. Inmiddels heeft het begin 2017 een overgeplakte Arubaanse registratie gekregen, ook niet verkeerd!
Het toestel deed in Angola dienst voor de regering. Dit is nog terug te zien aan het wapen dat in de staart van de kist staat. De tekst hierop is “Republica de Angola“.

P4-ONE met in de staart het wapen van Angola met de tekst “Republica de Angola”

Op dit moment missen de propellers van de kist. Het zal daarom op zijn minst nog wel een aantal dagen op dit veld staan. Het is momenteel perfect te fotograferen (met een trappetje) vanaf de Luxemburglaan.

P4-ONE De Havilland Canada DHC-8-315Q Dash 8 momenteel zonder propellers

Op diezelfde positie was ook de PH-KPB goed te fotograferen. Deze Fokker 50 uit 1988 heeft al een flink werkzaam leven achter de rug in Australië (VH-FNG), Oostenrijk (OE-LFX) en Zweden (SE-LEC). Inmiddels verblijft deze kist alweer een geruim aantal jaren op Maastricht – Aachen. Het wil nog niet zo lukken om een nieuwe werkgever voor dit toestel te vinden.

PH-KPB Fokker 50 staat al een aantal jaren werkloos op Maastricht-Aachen Airport

Naast de hierboven afgebeelde kisten werd tijdens mijn korte stop ook nog een vliegend toestel gezien in de vorm van de OO-HCE. Deze OO-HCE  is een Aerospatiale 355N Ecureuil 2 en maakte een korte, lokale vlucht. Vermoedelijk een testvluchtje na wat onderhoud. Deze helikopter was in de zomer van 2016 nog te zien op Lelystad Airport waar het werd ingezet als camera-heli bij de opnames van de film Dunkirk boven Urk.

OO-HCE Aerospatiale 355N Ecureuil 2 maakt een korte testvlucht

Foto’s in groter formaat zien? Klik dan HIER en scrol naar Maastricht – Aachen Airport met de datum 10 januari 2017.

Een gedachte over “10/01/2017 Maastricht – Aachen Airport met een mooie Dash 8

Geef een reactie