Focus@: N6584W Piper PA-28-140 Cherokee als vliegend kunstwerk

N6584W Piper PA-28-140 Cherokee

Registratie: N6584W
Type: Piper PA-28-140 Cherokee
Constructienummer: 28-20665
Eigenaar: Margaret Cook
Locatie: EAA AirVenture, Oshkosh (WI), 24 jul 2015
Bijzonderheden: Een klassieke Piper Cherokee deze keer onder het vergrootglas. Eentje die in 1965 van de band afrolde, alweer meer dan 50 (!) jaar gelden. Wat we met zekerheid kunnen stellen is dat dit toestel niet meer de originele lak heeft waarmee het af-fabriek is geleverd!
Om deze kist in beeld te brengen hebben we heel wat foto’s nodig. Op veel plekken is wat te zien. In zijn algemeenheid is een natuurlandschap te zien, zoals dat in het zuidwesten van de Verenigde Staten te vinden is.

N6584W Piper PA-28-140 Cherokee

Op het toestel is terug te vinden dat Jackie Kirschner uit Oakland (CA), de kunstenares is die dit allemaal heeft aangebracht. Op de staart is de kist gesigneerd in 2003 met Jackie K. Een beetje zoeken op het wereldwijde web levert alleen geen extra info op over de artiest.

Gesigneerd door Jackie K. in 2003

De Piper staat op naam van Margaret Cook uit Newark (CA). Dit ligt in de buurt van San Francisco. De foto’s zijn gemaakt tijdens de EAA AirVenture in 2015 op Oshkosh (WI). Dat maakt dat dit toestelletje voor dit evenement een aardig reisje achter de rug heeft.
De N6584W stond geparkeerd tussen de klassieke vliegtuigen op Oshkosh. Niet echt op een prominete plek. Het kan daarom goed zijn dat veel bezoekers dit vliegende kunstwerkje over het hoofd hebben gezien.
Laten we het toestel een nader bekijken. Op de staart prijkt aan weerszijden een Indianentooi. Dit lijkt me een verwijzing naar de Cherokee-stam die naamgever van dit Piper-model is.

Indianentooi in de staart

Dan zijn er tal van dieren te herkennen op de kist. Op de linkervleugel staat bijvoorbeeld de prairie dog.

Prairie dog op de linkervleugel

Op de romp kun je aan de linkerkant een aantal prairie hazen zien met hun lange oren.

Prairie hazen op de romp

Achter de cockpitramen is aan weerskanten een American eagle te zien, het symbool voor de Verenigde staten.

de American eagle links…
…en rechts

Rechts op de romp is een prairie vos te zien.

De Prairie vos

En waar links op de vleugel de prairie dog staat, daar is op de rechtervleugel de greater roadrunner (renkoekoek) te zien. Dit beestje is afgebeeld zoals het in de tekenfilms van The Road Runner van Looney Toons te zien is. 😉

De roadrunner – “MIEP-MIEP…!”

Dan is er nog ander natuurschoon te herkennen. Zo is er op de neus aan beide kanten van het toestel een naaldboom afgebeeld. Verder staan er her en der cactussen afgebeeld.

De naaldboom op de neus rechts…
…en links

De rotsen die te zien zijn tonen gelijkenis met die uit Monument Valley.

Rotsen zoals in Monument Valley
Rotsen zoals in Monument Valley

Als je de kist aan beide kanten goed bekijkt valt nog iets op, aan de linkerkant is de zonsopgang afgebeeld. De rechterkant heeft meer avondrood en beeldt de zonsondergang uit. Erg mooi in beeld gebracht op beide kanten!

Sunrise
Sunset

Let ook nog eens even op de vleugelranden. Aan de voorzijde en aan de kopse kanten lopen de schilderingen gewoon door. Een aardig klusje, zo lijkt me!

Zelfs de vleugelrand is beschilderd
Let ook eens op de kopse kant van de vleugel. De beschildering loopt hier ook door

Tot slot van deze rondleiding rond dit bijzondere toestel; er staat ook een sticker op dit toestel van Angel Flight West. Dit is een organisatie die zieke kinderen rondvluchten bezorgd. Je kunt het vergelijken met de Nederlandse Stichting Hoogvliegers . Het toestel wordt dus meer dan goed ingezet!

De naam van de artieste staat op de kist met een sticker van Angel Flight West

Een gedachte over “Focus@: N6584W Piper PA-28-140 Cherokee als vliegend kunstwerk

Geef een reactie