15/03/2017 PH-LOB Europa XS TG in het zonnetje op Lelystad Airport

PH-LOB Europa AL Europa XS TG

Vandaag werd de PH-LOB eens een keer gelucht. Nog niet eerder had ik dit toestel in de buiten kunnen fotograferen. Deze Europa is al sinds 2005 ingeschreven, maar het wordt maar zelden in de buitenlucht – laat staan vliegend – waargenomen. De PH-LOB vindt onderdak in de hangaar van de KLM Aeroclub.

PH-LOB Europa AL Europa XS TG

Laten we hopen dat het feit dat het kistje in het zonnetje stond betekent dat het eerdaags het luchtruim zal kiezen.
BSF Swissphoto is nog op Lelystad aanwezig met hun D-EIHW. Het weer was prima dus er werden een paar survey-vluchten uitgevoerd. Tussendoor kwam men de dorst van het toestel lessen op Lelystad Airport.

D-EIHW Cessna TU206G Turbo Stationair 6 II vertrekt voor weer een lange survey-flight

Hoewel het een rustige dag was, toch een paar bezoekers. De leukste bezoekers zijn overigens aan mijn camera voorbijgegaan. Al vroeg in de morgen arriveerde een Amerikaans geregistreerde TBM700 en aan het einde van de dag een Duitse Beech B90 voor een nachtstop.
Onder de bezoekrs was ook een Belgische ultralight, de OO-G58. Deze Aveko VL-3B Sprint is een van de snellere lichtgewicht vliegtuigen. Dit kistje weet wel vaker Lelystad te vinden.

OO-G58 Aveko VL-3B Sprint

Vanaf de thuisbasis op de Harskamp was de PH-DWW te zien. De Robinson R44 is van Heliair. NA een aantal circuitjes en een autorotatie-oefening vertrok men weer.

PH-DWW Robinson R44 Raven II

Nog een bezoeker in de vorm van een Piper Archer III. Het betrof hier de PH-SVP die voor een korte stop Lelystad aandeed.

PH-SVP Piper PA-28-181 Archer III

Als laatste nog een foto van de PH-EGM. Dit toestel is een vernieuwde versie (NG = New Generation) van de bekende Diamond DA 40 Star. Dit toestel heeft een fraai Garmin 1000 digitaal instrumentenpaneel en heeft een 170 pk (125 kW) motor in het vooronder liggen. De PH-EGM is op Lelystad Airport gebaseerd.

PH-EGM Diamond DA40NG Star

Foto’s in groter formaat zien? Klik dan HIER en scrol naar Lelystad Airport met de datum 15 maart 2017.

Geef een reactie