30/03/2017 Diverse hangaardeuren open door mooi voorjaarsweer op Lelystad Airport

(EI-ETK) Airbus A321-231 Metrojet

Nu het voorjaar is gaan de hangaars ook weer wat makkelijker open. Vandaag een blik in twee hangaars op Lelystad.
Allereerst de hangaar waar de rompdelen van de oude Metrojet Airbus A321 in staan. Bij aankomst van de delen in december 2016 werd de cockpit al gelijk binnen geplaatst. Het romp-middenstuk en het staartdeel werden buiten geplaatst. Na een storm eerder dit jaar gingen deze delen nog aan de rol en beschadigden de hangaardeuren van AIS op Lelystad Airport. Daarna werden de delen ook binnen geplaatst.

Staartstuk van de (EI-ETK) Airbus A321-231 Metrojet

Het middenstuk is nu achter de cockpitsectie geplaatst. Alleen wel in omgekeerde richting. Dat is te zien aan de tekst Metrojet. De “M” staat op beide delen. Het staartstuk ligt nog in de hoek van de hangaar.
De delen zijn hier om te dienen als test-object voor een ontwerper van interieurdelen van vliegtuigen.
Bij QAPS kon een kleine blik geworpen worden in de spuithal. Daar staat momenteel een Belgische (OO-FTS) Cessna 560XL Citation Excel. Zoals te zien is, het toestel is nog niet klaar en overwegend grijs op dit moment. Of dit ook de daadwerkelijke kleur van de kist wordt? We gaan het vast een keer zien!

(OO-FTS) Cessna 560XL Citation Excel bij de spuithal van QAPS

Bij Air Waterland was men bezig met de voorjaarsschoonmaak. Bijna alle kisten stonden buiten. Daardoor kon de G-IDCA mooi in het zonnetje gefotografeerd worden. Tot nu toe had ik deze kist nog niet eerder buiten gezien. De G-IDCA is overigens nog niet ingeschreven omdat de uitschrijving uit het Spaanse register traag verloopt.

G-IDCA Piper PA-28-161 Warrior II in het zonnetje

Een kistje dat niet vaak vliegt is de N99280. Deze Ercoupe uit 1946 hoort op Lelystad thuis en maakte vandaag een kort lokaal vluchtje.

N99280 Erco Ercoupe 415C
N99280 Erco Ercoupe 415C

Bij die vlucht kwam het kistje even overhead voorbijvliegen. Wat ik niet wist, maar nu wel; onder de vleugel staat Ercoupe! 😉

N99280 Erco Ercoupe 415C heeft zijn merknaam onder de vleugel staan

Ook nog een buitenlandse bezoeker. Vanaf Mönchengladbach arriveerde de Cessna 172 D-ESAD. Niet kort na aankomst vertrok het kistje weer huiswaarts.Foto’s in groter formaat zien?

D-ESAD Cessna 172R Skyhawk op de terugweg naar Mönchengladbach

Foto’s in groter formaat zien? Klik dan HIER en scrol naar Lelystad Airport met de datum 30 maart 2017.

2 gedachten over “30/03/2017 Diverse hangaardeuren open door mooi voorjaarsweer op Lelystad Airport

  1. Hallo Hans,
   Het zou inderdaad een FIAT kunnen zijn. Alleen had een Topolino volgens mij geen extra zijraampje.
   Misschien dat iemand anders het weet!

   Groet,
   Berend Jan

Geef een reactie