Focus@: PH-LAU Dassault Falcon 900EX op weg voor groot onderhoud

PH-LAU Dassault Falcon 900EX taxiet uit naar de VS

Registratie: PH-LAU
Type: Dassault Falcon 900EX
Constructienummer: 54
Eigenaar: IQ Air B.V. / Laurens Hompes
Locatie: Schiphol, 14 mei 2017
Bijzonderheden: Op zondagmiddag 14 mei 2017 vertrok de PH-LAU naar de Verenigde Staten. Op zich niet ongewoon voor een Falcon 900. Voor die afstanden zijn ze ook gemaakt.
De retourvlucht zal evenwel op zich laten wachten. Hert toestel is namelijk vertrokken voor groot onderhoud en zal vermoedelijk pas weer in september 2017 beschikbaar zijn.
Tijdens dit ouderhoud zal, naar ik heb begrepen, ook het kleurenschema van de kist worden aangepast. Jammer, want ik zelf was op deze uitdossing nog niet uitgekeken. De Falcon ziet er fraai uit, met name door zijn zogenaamde “Zorro masker”.

PH-LAU Dassault Falcon 900EX vlak voor vertrek

De PH-LAU is een Dassault Falcon 900EX met constructienummer 54 en is gebouwd in 1999. Na eerst met testregistratie F-WWFY gevlogen te hebben is deze Falcon in 2000 als HB-IUX opgenomen in de vloot van TAG Aviation in Zwitserland. Vanaf 2000 was Rolex de eigenaar/gebruiker.
In maart 2014, toen de kist net in Nederland was ingeschreven, is dit toestel van zijn huidige kleurenschema voorzien bij QAPS/STTS op Lelystad Airport. Voor die tijd had het ook in 2008 een nieuw kleurenschema gekregen. Al met al wordt dit dan dus minimaal de vierde jas voor deze Falcon.

PH-LAU Dassault Falcon 900EX (Lelystad, maar 2014)
PH-LAU Dassault Falcon 900EX (Lelystad, maart 2014)

Deze bizjet is in eigendom bij IQ Air. Dit bedrijf is de houder van het toestel. De persoon die er mee rond vliegt is Laurens Hompes. De voornaam verklaart dan meteen de registratie van het toestel PH-LAU. De Falcon wordt onder andere ingezet om te pendelen tussen zijn huizen in Oud-Loosdrecht en Ibiza.

PH-LAU Dassault Falcon 900EX

Hompes heeft een fortuin overgehouden aan het verkopen van zijn aandeel in het kledingmerk Scotch & Soda. Met zijn vermogen is Hompes goed voor een plaatsje in de Quote 500. Tegenwoordig is Hompes investeerder in luxe patatzaken Frites Atelier. Dit is een keten met frites van sterrenkok Sergio Hemans en heeft zaken in Arnhem, Utrecht, Den Haag, Antwerpen en straks ook in Amsterdam. Ook eens een luxe patatje scoren? Kijk op http://www.fritesatelieramsterdam.com/

PH-LAU Dassaul Falcon 900EX (Schiphol, mei 2016)

Een gedachte over “Focus@: PH-LAU Dassault Falcon 900EX op weg voor groot onderhoud

Geef een reactie