Old TimersSportvliegtuigenTwins

22/06/2017 Ook op Lelystad Airport was het warm!

PH-WDR Piper PA-18-135 Super Cub

Ook op Lelystad Airport was het vandaag warm, erg warm. De temperatuur was in de Flevopolder tot rond de 30 graden Celsius gestegen. Dat weerhield een aantal luchtvarenden niet van hun plan vandaag het hoger op te zoeken.
Allereerst iets wat we niet op de foto hebben, de eerste vlucht van het seizoen van de PH-PBA. De Dakota staat tegenwoordig op Lelystad Airport gebaseerd (in de Catalina hangaar) en was nog niet eerder operationeel dit jaar.
Op dinsdag heeft men al proefgedraaid met de motoren en op woensdag werd alvast getankt. Vervolgens werd deze “Old Lady” op het platform gezet voor de nacht. Hierdoor was het al om 09:00u gereed om naar het Duitse Munster-Osnabrück te vliegen. Over de radio werd gemeld dat men zaterdag weer terugkomt. Wellicht is men op pad voor een paar dagen crewtraining.

PH-OLL Socata TB-20 Trinidad
PH-EGM Diamond DA 40 NG Star

Vanaf Teuge kwam de Piper Super Cub PH-WDR naar Lelystad Airport. Het toestel werd bij Wings over Holland geparkeerd.
Op het platform stonden een aantal bezoekende kisten. Het Britse Ravenair is nog steeds actief vanaf Lelystad. Hun Partenavia P-68B Victor heeft men inmiddels omgeruild van G-RVRX naar G-RVNP. Dit toestel vertrok voor een surveyvlucht.

G-RVNP Partenavia P-68B Victor

Dit bedrijf Ravenair kan overigens nog wel eens wat vaker wisselen lijkt me… Ze hebben maar liefst 11 Partenavia’s in de vloot voor surveyvluchten. Dus, de volgende kan door! Next please! 😉

G-RVNP Partenavia P-68B Victor

Voor datzelfde doel, surveyvluchten, is BioFlight regelmatig te zien op Lelystad. De OY-GIS is een Vulcanair P-68C TC die de nacht op Lelystad had doorgebracht.

OY-GIS Vulcanair P-68C TC

Ook een dag eerder was de N31739 aangekomen vanuit Luxemburg. Helaas zat deze Piper PA-32RT-300 Lance II ingepakt in een pyjama. Daar is het toch veels te warm voor! 😉

N31739 Piper PA-32RT-300 Lance II

Ook een dag eerder gearriveerd van de N665PW. Deze Cessna 182S Skylane II staat naar mijn idee ergens in Duitsland gestationeerd en vliegt niet zo veel. De registratie eindigt op PW, in de staart staat Pretty Woman. Beiden lijken me met elkaar te maken hebben. Of de tekst op de vlieger slaat heb ik helaas niet kunnen vaststellen… 🙂

N665PW Cessna 182S Skylane II
N665PW Cessna 182S Skylane II

Met dit weer zal het gerust druk zijn op het goudgele stand van Ameland… Toch ontvuchtten twee kistjes vandaag het eiland. De PH-KAD kwam naar Lelystad om bij Aero Service geparkeerd te worden. Deze Cessna 172 komt wel vaker bij dit bedrijf voor onderhoud. In zijn kielzog arriveerde de PH-MJB. Met deze Piper PA-28R-201 Arrow III werd de piloot van de PH-KAD weer terug gebracht naar Ameland. Beide mannen zullen inmiddels wel het goudgele stand bezocht hebben…

PH-MJB Piper PA-28R-201 Arrow III

Foto’s in groter formaat zien? Klik dan HIER en scrol naar Lelystad Airport met de datum 22 juni 2017.

Geef een reactie