SportvliegtuigenUltralightsWrecks & Relics

06/07/2017 Zwitserse Mooney op doortocht via Lelystad Airport

HB-DIH Mooney M20J-201

Vandaag een mooie Zwitserse Mooney op het veld. De HB-DIH welteverstaan. Deze kist was volgens mij bezig met een rondje Nederland. Via Flightradar is te zien dat de kist eerder die dag vanuit Düsseldorf op Rotterdam is geweest en daarna via Den Helder naar Lelystad is gekomen. Later vertrok de kist weer naar Eelde.

HB-DIH Mooney M20J-201 op weg naar Eelde

Kort na het vertrek van de HB-DIH was er nog een Mooney te zien, een bekende weliswaar. De N971JB hoort thuis op Lelystad Airport. De kist vertrok tussen de spreeuwen door. Deze zijn de laatste tijd in ruime getale aanwezig op het veld…

N971JB Mooney M20S Eagle

Bij Dynamic Aviation werd de hangaar vloer van een nieuwe coating voorzien. Dat werkt het prettigst bij een lege hangaar. En dus waren alle kisten naar buiten gereden! Mooie gelegenheid om alles buiten bij goede lichtomstandigheden vast te leggen. De volgende kisten waren te zien:

G-EOMP Piper PA-28-181 Archer II
(PH-SKF) Cessna 150M
PH-3D7 Kappa KP-2UR Sova

De PH-KDL had ik in 2013 al eerder eens in de hangaar bij Dynamic Aviation gefotografeerd. Het toestel is al 10 jaar niet meer actief en heeft op een school in Leeuwarden als sleutelkist dienst gedaan. Tegenwoordig verblijft deze 152 onder de hoede van Dynamic Aviation.

PH-KDL Reims/Cessna F152 II
PH-KDL Reims/Cessna F152 II
PH-KDL Reims/Cessna F152 II

Twee kistjes van KN Singles & Twins verblijven momenteel ook bij Dynamic Aviation. Het zijn de G-TGUN en de PH-EDD. Wellicht staan ze hier voor het nodige onderhoud.

G-TGUN Aero AT-3 R100
PH-EDD Piper PA-28-161 Warrior II

De onlangs afgevoerde PH-VFB en G-BJKF van Dynamic Aviation komen niet meer terug in de lucht naar ik heb begrepen. De rompen zijn overgebracht naar de thuislocatie van de eigenaar van het bedrijf.

Diverse kisten van Dynamic Aviation in de buitenlucht

Dan tot slot nog een bezoeker vanaf Teuge. De PH-ZVC is altijd een leuke verschijning en goed voor een plaatje!

PH-ZVC Piper PA-18-135 Super Cub

Foto’s in groter formaat zien? Klik dan HIER en scrol naar Lelystad Airport met de datum 6 juli 2017.

2 gedachten over “06/07/2017 Zwitserse Mooney op doortocht via Lelystad Airport

  1. Hallo Maurits,

   Helaas deze keer geen plaatje van de PH-STW… Wellicht een volgende keer beter!
   Groet,
   Berend Jan Floor

Geef een reactie