CommutersHelikoptersSportvliegtuigenTwins

03/11/2017 Bezoekers voor een deel gelijk aan gisteren op Lelystad Airport

D-GFPG Partenavia P.68B Victor van Sylt Air

Net als gisteren was ook vandaag de Duitste Partenavia P.68B D-GFPG te zien. Dit toestel van Sylt Air is gebaseerd op het Duitse eiland Sylt.
Vandaag maakte de D-GFPG een survey vlucht voor de Nederlandse kust. Daarbij vloog het een opmerkelijk patroon in de vorm van haaientanden. Of de vlucht ook betrekking had op de haaienstand in de Noordzee… Ik bewtijfel het… 😉

De route van de D-GFPG

Na deze vlucht boven de Noordzee kwam de kist weer teug naar Lelystad Airport. Dit verblijf was slechts van korte duur, want even later vertrok men weer richting de thuisbasis Sylt.

D-GFPG Partenavia P.68B Victor Sylt Air

Turboprops

Twee snelle turboprops op de Lelystadse landingsbaan. De eerste was de PH-LUX. Dit is een Piper Malibu die flink gekieteld is met een Pratt & Whitney PT-6 turbinemotor. Oorspronkelijk had dit vliegtuig een verbrandingsmotor, maar deze is vervangen door een meer vermogende turbinemotor. De conversie is niet te missen, het toestel heeft een lange “Pinokkio-neus” gekregen. Alles goed en wel, het vliegt lekker snel!

PH-LUX Piper PA-46-350P Malibu Mirage/Jetprop DLX

De PH-LUX hoort thuis op Rotterdam-The Hague. Ook gisteren (2 november) was dit toestel op Lelystad te zien. Vandaag dus weer. Het maakte een lokale vlucht van een uurtje en vertrok daarna richting Maastricht-Aachen Airport. Tijdens het lokale vluchtje werden een paar touch & go’s gemaakt.

PH-LUX Piper PA-46-350P Malibu Mirage/Jetprop DLX

De tweede turbo prop was een TBM 850. Het wordt saai, maar net als de Duitse Partenavia en de Piper Malibu was ook dit toestel gisteren al op Leystad waar te nemen. Normaal hoort de N492B thuis op Rotterdam-The Hague. Gisteren was het daar vandaan gekomen om passagiers op te pikken en om die richting Innsbruck in Oostenrijk te brengen.

N492B Socata TBM 850

Vandaag stond de retourvlucht op het programma. Men arriveerde weer vanuit Innsbruck. Na de passagiers afgezet te hebben vertrok de TBM weer richting Rotterdam.

N492B Socata TBM 850

Twin Star

Was er dan geen enkele nieuwe bezoeker? Jazeker, we hebben het dan over de OY-OMM. Dat is een Diamond DA 42 NG Twin Star. Deze ranke twin kwam vanuit het Deense Vamdrup (EKVD). Na de landing werd het toestel neergezet bij Wings over Holland, de Nederlandse dealer van dit type. Wellicht komt het langs voor wat onderhoud.

OY-OMM Diamond DA 42 NG Twin Star

Heli’s

De PH-WIK was een bezoekende heli. Vanuit de Harskamp kwam men met dit toestel een aantal circuitjes draaien.

PH-WIK Aerospatiale 350B3 Ecureuil

De PH-HCD en PH-HCF kwamen gebroederlijk binnen. Zij waren de dag ervoor naar Munster Osnabrück vertrokken. Vandaag weer retour.

PH-HCD Guimbal Cabri G2
PH-HCF Guimbal Cabri G2

Uitwijker

De PH-CCI van AIS Airlines wilde al eerder op de dag landen op Lelystad Airport vanuit Osijek in Croatië. Dat lukte niet omdat de eerste helft van de dag de vliegcondities niet optimaal waren. Het was grijs met vrij lage bewolking en matig zicht. De Jetstraem week daarom uit naar Munster Osnabrück.

PH-CCI British Aerospace BAe-3201 Jetstream 32EP van AIS Airlines

Later in de middag verbeterde de weerscondities en kom men wel veilig landen op Lelystad. Doorgaans bezoekt men de thuisbasis voor een snelle onderhoudsklus om weer snel klaar te zijn voor de volgende werkweek.

PH-CCI British Aerospace BAe-3201 Jetstream 32EP van AIS Airlines

Locals

Twee locals die niet zo vaak vliegen zijn de Cessna 172 N172PL en de D-ETIG. De Amerikaanse Cessna is een in Reims in licentie gebouwd exemplaar. Het lokale vluchtje werd beëindigd met een paar touch & go’s.

N172PL Reims/Cessna F-172E Skyhawk

De D-ETIG staat in de Pioneer hangaar. Deze Tiger mocht vandaag even zijn hok uit. Na een half uurtje was dit roofdiertje weer terug op honk.

D-ETIG American General AG-5B Tiger

Puttertje

Ook vandaag waren de ongeregistreerde vliegende objecten weer de moeite waard. Een vrolijk gekleurd puttertje kwam even naast mij uitrusten op het prikkeldraad. Niet te lang, maar net lang genoeg om er even een plaatje van te maken.

Puttertje

Fotogalerij

Geef een reactie