WarbirdsWatervliegtuigen

18/07/2015 Splash & Go met de Nederlandse Catalina PH-PBY

PH-PBY Consolidated PBY-5A Catalina

Het lag al even op de plank (sinds juli 2015…), maar nu dan beschikbaar; een leuk stukje video van twee keer een Splash & Go met de PH-PBY /16-218 Consolidated PBY-5A Catalina. Op 18 juli 2015 maakte AirOnline.nl een vlucht mee met deze oudste nog vliegende Catalina. Gestart werd vanaf het Aviodrome op Lelystad Airport. Vlieg even mee:

Na de start werd koers gezet richting het IJsselmeer. Daar werden twee Splash & Go’s gemaakt op het water. Een keer zonder dat de drijvers aan de vleugeltips uit waren en een keer met de drijvers naar beneden.
In de fotogalerij hier onder zijn ook nog een paar foto’s van deze vlucht opgenomen.
Een unieke ervaring die een ieder is aan te raden. Hopelijk blijven deze rondvluchten mogelijk. De stichting die dit prachtige toestel exploiteert verkeert namelijk in financieel zwaar weer. Tegenslagen in 2017 hebben ervoor gezorgd dat er minder vluchten uitgevoerd konden worden en dat daardoor de inkomsten sterk achter zijn gebleven bij de verwachtingen.
Via de site https://catalina-pby.nl/word-vriend/ kan de stichting van deze Catalina gesteund worden. Zo kan worden bijgedragen aan het behoud van dit vliegend Nederlands cultureel erfgoed.

Fotogalerij

Geef een reactie