14/01/2018 Vlieg mee met Trusty Rusty vanaf Lelystad Airport

PH-JAT North American P-51D Mustang (onze foto in de brochure van www.FlyaP51.com)

Meevliegen in een P-51D Mustang? Dat kan tegenwoordig vanaf Lelystad Airport. De Stichting Early Birds is gestart met activiteiten rondom hun kroonjuweel “Trusty Rusty”. Al deze activiteiten zijn er op gericht om dit bijzonder fraaie toestel in de lucht te houden.

PH-JAT North American P-51D Mustang

De North American P-51D Mustang van Early Birds is na een jarenlange restauratie momenteel in topconditie. De stichting biedt nu een groter publiek de kans om van deze vermaarde jager uit de Tweede Wereldoorlog te genieten. Daarvoor is een speciale website opgezet: www.FlyaP51.com.

PH-JAT North American P-51D Mustang is een tweezitter met dubbele beststuring

Er zijn twee mogelijkheden om de PH-JAT van dichtbij te bleven.

Optie 1:

Als eerste kun je voor € 50,- een bijdrage aan de Stichting Early Birds doneren. Daarvoor ontvang je in retour:
– Een fullcolour “Trusty Rusty” badge.
– Een exclusieve rondleiding in de museumhangaar op Lelystad Airprort met de vele unieke vliegtuigen uit de Early Bird collectie.
– Een “meet & greet” met “Trusty Rusty”. Daarbij krijg je uitleg over de geschiedenis en restauratie van het toestel en kun je zelfs plaats nemen in de cockpit. Waan je even een echte WWII fighter pilot!

Optie 2:

Maar er is meer, echt vliegen met “Trusty Rusty” kan ook! Vanuit de back-seat kun je zelf de imposante 1.650 pk Rolls Royce Packard Merlin horen, ruiken maar vooral voelen! En als je durft… ook zelfs vliegen. Deze Mustang is namelijk uitgerust met dubbele besturing.

De passagier heeft het naar zijn zin!

Deze mogelijkheid is te kiezen bovenop optie 1 en kost € 1.700,- (voor het vliegen) + € 50,- (voor optie 1).
Voorafgaand aan de vlucht wordt je ontvangen met koffie of thee en vindt een briefing plaats over de kist, het weer, de vlucht en de veiligheidsprocedures. Daarna is het tijd om naar de kist te gaan voor een walk around. Dan kan de flightsuit aan, de parachute om en de helm op. Het avontuur kan beginnen!

PH-JAT North American P-51D Mustang

Na afloop van de vlucht ontvang je een video van je eigen belevenissen en een exclusief poloshirt met “I did Trusty Rusty”.

Smile van oor tot oor; he “did Trusty Rusty”!

Maatwerk

Los van deze twee omlijnde opties is de PH-JAT beschikbaar om ingezet te worden bij vliegshows, fly-by’s, foto- en filmwerk en instructievluchten.

PH-JAT North American P-51D Mustang

Voor meer informatie kun je terecht bij:

www.FlyaP51.com
Emoeweg 20
8218 PC Lelystad

Telefoon: +31 (0)320 284 101
E-mail: info@flyap51.com
Facebook: https://www.facebook.com/flyap51/

Tot slot zijn we natuurlijk trots dat de foto van de PH-JAT tijdens een low-pass op Texel in 2017 gemaakt door AirOnline.nl gebruikt is al hoofdfoto van de brochure over de Mustang-experience!

Voorkant van de brochure van www.FlyaP51.com

2 gedachten over “14/01/2018 Vlieg mee met Trusty Rusty vanaf Lelystad Airport

  1. Hoi Berend Jan,
    Wat een mooie kist en wat super gaaf dat je foto wordt gebruikt als hoofdfoto van de brochure over de Mustang-experience!
    Beter compliment kan je niet hebben als fotograaf 😉
    Mag je zelf ook een rondje mee vliegen als fotograaf….?

    Gruss aus der Schweiz

Geef een reactie