03/03/2018 PH-MBO eerste Diamond DA 62 in het Nederlands luchtvaartregister

PH-MBO Diamond DA 62

Het Nederlands luchtvaartregister is weer een nieuw vliegtuigtype rijker, een Diamond DA 62. Dit is luxe twin, gebouwd in Oostenrijk door Diamond Aircraft. De identiteit van het toestel; PH-MBO, constructienummer 62.050 en bouwjaar 2017.

PH-MBO Diamond DA 62

Dit model is een 5-zitter. Er is ook een 7-zits versie beschikbaar van de DA 62, dan zijn er nog twee stoelen achter in de cabine geplaatst. Bij dit exemplaar is die ruimte beschikbaar voor bijvoorbeeld bagage.
Het toestel is momenteel bij de Nederlandse importeur van Diamond Aircraft op Lelystad Airport, Wings over Holland. Het toestel is op 23 januari 2018 aangekomen en wordt gereed gemaakt voor de gelukkige Nederlandse eigenaar. De aflevering zal eerdaags plaatsvinden.
Bij aankomst was het toestel nog Oostenrijks geregistreerd. Deze registratie, OE-FDR, verdween de week daarop, waarna het toestel even “statenloos” door het leven ging.

Bij aankomst OE-FDR…
…daarna even zonder registratie

Inmiddels is het ingeschreven met het kenmerk PH-MBO, een verwijzing naar de toekomstige eigenaar Dhr. M. Boers. Ook het typeplaatje is opnieuw aangebracht met het nieuwe kenmerk.

Het typeplaatje is inmiddels gewijzigd in PH-MBO

Gedurende dit jaar zullen er nog 3 Diamond DA 62 afgeleverd worden via Wings over Holland. Een in april en twee in augustus. Deze toestellen zullen in tegenstelling tot de PH-MBO niet uit Oostenrijk komen, maar uit Canada. Op de luchthaven London in Ontario is de Canadese vestiging van Diamond Aircraft gevestigd, hier wordt dit model eveneens geproduceerd.

De Canadese vestiging van Diamond Aircraft in London, Ontario

Bij een rondje om het toestel valt op dat het flink groter is dan zijn kleine broer de DA 42 Twin Star. De cockpit is uitgerust met twee grote beeldschermen, iets dat tegenwoordig meer regel is dan uitzondering bij moderne lichte vliegtuigen.

PH-MBO Diamond DA 62 heeft twee grote beeldschermen in de cockpit
PH-MBO Diamond DA 62 met een luxe interieur
PH-MBO Diamond DA 62 heeft grote vleugeldeuren voor een makkelijke instap

Alles bij elkaar een mooie aanwinst op de Nederlandse velden!

Geef een reactie