Focus@: PH-TLP Dassault Falcon 7X van John de Mol

PH-TLP Dassault Falcon 7X

Registratie: PH-TLP
Type: Dassault Falcon 7X
Constructienummer: 259
Eigenaar: Flying Group (gebruiker Talpa Media Group / John de Mol)
Locatie: Schiphol, 25 februari 2018
Bijzonderheden: Sinds 23 juli 2015 is de PH-TLP ingeschreven. Toen werd deze kersverse, fabrieksnieuwe privéjet overgevlogen vanaf de Dassault-fabriek in Bordeaux naar Schiphol, waar het sindsdien gebaseerd staat.

PH-TLP Dassault Falcon 7X

De PH-TLP staat op naam van de Flying Group uit Antwerpen. Zij exploiteren privéjets voor hun gebruikers. De gebruiker van deze luxe jet is de Talpa Media Group. Dat verklaart meteen de registratie TLP. En Talpa is eigendom van de Nederlandse mediatycoon John de Mol.

PH-TLP Dassault Falcon 7X

Voordat John de Mol deze grote Falcon 7X in ontvangst nam, ging hij niet op de fiets. Hij vloog toen met een Falcon 900C, de PH-EDM. Deze registratie stond voor Endemol, de onderneming die hij samen met Joop van den Ende bestuurde.

PH-EDM Dassault Falcon 900C van Endemol ingeruild voor de PH-TLP (Schiphol, juli 2015)

De Falcon 7X is een stuk groter dan de Falcon 900 en kan ook langere afstanden vliegen. Met de 7X kan zo’n 11.000 kilometer in een ruk afgelegd worden. Daarmee kan het zich meten met bizjets uit het topsegment.
De PH-TLP had als testregistratie F-WWVU. Het heeft constructienummer 259 en is het tweede exemplaar van dit type in Nederland. De andere Falcon 7X is de PH-AJX van bouwmagnaat (en Ajax-fan) Bert Verwelius.

PH-AJX is de andere Dassault Falcon 7X in Nederland (Schiphol, juni 2017)

3 gedachten over “Focus@: PH-TLP Dassault Falcon 7X van John de Mol

Geef een reactie