Vliegseizoen AirOnline.nl geopend met een vlucht naar Budel

PH-ENG Bolkow Bo-208C Junior

Zondag 15 april 2018 – Het vliegseizoen van AirOnline.nl is op zondag 15 april ingeluid door het vaste team. Met piloot Hans en waarnemer Luc zijn we met de PH-SKE vanaf Hilversum vertrokken voor een rondje boven Nederland en Duitsland. Op het plan stond Budel, daarna Grefrath en als laatste Borkenberge. Bijgaand een fotoverslagje van Budel.

Opening van het vliegseizoen met het AirOnline.nl team

Bij aankomst was onze Cessna de enige bezoekende kist van het moment. Zou dat te maken hebben met de pittige landingsgelden die voor Budel gelden? Voor de landing mochten we namelijk € 33,- neertellen. Daarvoor mochten we dan wel 3 touch & go’s maken als we dat wilden. Daar hebben we alleen geen gebruik van gemaakt.

PH-SKE Cessna 172P Skyhawk II, enige bezoeker van het moment

Op Budel stonden de meeste hangaars open en zo konden we ons een goed beeld vormen van de aanwezige (gebaseerde) toestellen. Een paar lichten we eruit.

Bolkow Junior

Een van de mooiste en leukste kistjes was de PH-ENG. Dit Bolkow-je uit 1964 is in 1987 in Nederland ingeschreven. Daarvoor was het de D-ENCE. Aanvankelijk was dit kistje naar Brazilië verscheept in 1965, maar is daar niet ingeschreven en is weer retour gekomen naar Duitsland.

PH-ENG Bolkow Bo-208C Junior

De PH-ENG ziet eruit alsof het zo van de productielijn is komen rollen. Het glimt fraai en zit strak in de lak, kortom een lust voor het oog.

PH-ENG Bolkow Bo-208C Junior

De PH-ENG is alleen niet recent vliegend waargenomen. Maar in deze staat lijkt het kistje luchtwaardig, dus hopelijk zien we deze Junior snel weer eens in de lucht.

Drie Skylanes

Er staan opvallend genoeg een aantal Cessna 182T Skylanes op het veld. Twee Nederlandse en een Duits exemplaar. Grappig genoeg hebben ze ook allemaal een soortgelijk kleurenschema.

Pipistrel

De aanwezige Pipistrel PH-4P9 is nog niet zo lang in Nederland ingeschreven. Voorheen stond deze Virus SW op het veld met een Italiaanse registratie. In oktober 2016 hebben we dit kistje als I-A747 gezien op dezelfde plek in de hangaar.

PH-4P9 Pipistrel Virus SW
I-A747 Pipistrel Virus SW hier nog met Italiaanse registratie in oktober 2016

De Kempen

Het luchtvaartbedrijf De Kempen is op Budel gevestigd. Zij verzorgen vlieglessen en rondvluchten. Daarvoor beschikken zij over een redelijk vloot Cessna toestellen, variërend van Cessna 150/152 en Cessna 172. Bijna de gehele vloot was aanwezig. De PH-AVF hebben we alleen niet op de foto, die was net voor een rondvluchtje op pad.

Helikopters

Op Budel staan ook een paar helikopters gestationeerd. De PH-ITI is een relatief nieuwe Airbus Helicopters H125. Bouwjaar van dit toestel is 2017.

PH-ITI Airbus Helicopters H125

Een andere heli op dit veld is de PH-HDO. Deze Hughes 269C is niet vaak buiten Budel waar te nemen.

PH-HDO Hughes 269C

Fotogalerij

De overige kisten die we in de hangaars tegen zijn gekomen zijn in de onderstaande fotogalerij opgenomen.

2 gedachten over “Vliegseizoen AirOnline.nl geopend met een vlucht naar Budel

Geef een reactie