Tussenstop op Grefrath-Niershorst (EDLF)

HA-HUC Yakovlev Yak-52

Zondag 15 april 2018 – De tweede stop op ons eerste seizoensvlucht bracht ons van Budel naar Grefrath-Niershorst (EDLF). Dit is een klein veldje net over de grens bij Venlo. Het is een veldje met een grasbaantje in de richting 07/25 van 575 meter lengte.

N20981 Cessna 172M Skyhawk

Op het veld staan een aantal hangaars met diverse sportkisten. Niet alle deuren waren open, maar we konden ons toch een goed beeld vormen van de aanwezige toestellen.
Er waren een paar bezoekende kisten. Hieronder een Schiebe SF-25 Falke motorzwever met een neuswiel en een Rotax-motor.

D-KBUT Scheibe SF-25C Rotax-Falke

Meest interessante kisten op dit veld zijn naar ons idee een tweetal Yak-52’s en een Bücker/CASA Jungman. De Yaks zijn respectievelijk Pools en Hongaars geregistreerd. Helaas stonden beide toestellen in de hangaar en hadden zij een kap over de cockpit zitten. Niet leuk voor de foto, maar interessant genoeg om toch vast te leggen.

SP-YMA Yakovlev Yak-52
HA-HUC Yakovlev Yak-52

De Bücker is een Spaans gebouwd exemplaar. Bij Construcciones Aeronáuticas SA (CASA) om precies te zijn. Het is een toestel dat voorheen door de Spaanse luchtmacht is gebruikt als E.3B-465.

D-EFJR Bucker / CASA 1.131E Jungmann

Nederlandse kisten

Omdat dit veldje maar net over de grens ligt en omdat de landingsgelden een stukje prettiger geprijsd zijn (€ 8,- voor een Cessna 172 in plaats van € 33,- eerder die dag op Budel) is het niet vreemd dat hier ook diverse Nederlandse toestellen gebaseerd staan. Van een aantal ultralights was ons dat bekend.

PH-4D5 Tecnam P.92 Echo
PH-4C6 Evektor EV-97 EuroStar Model 2000 R
PH-4P6 TL Ultralight TL-3000 Sirius

Nieuw voor ons is echter het feit dat de PH-AJF hier aangetroffen werd. Deze gele Piper Super Cub heeft in het verleden op Lelystad Airport gestaan en heeft daarna een tijd op het veldje Middenmeer in de kop van Noord-Holland gestaan.

PH-AJF Piper PA-18-150 Super Cub

Ook de PH-AEE werd nog gezien. Deze Piper Archer III stond echter binnen in een donkere box, daardoor geen plaatje.

Ingepakt

Helaas helemaal onder kleden en doeken, maar wel een leuk toestel, de N44FX. Dit kleine eenzittertje is een Rihn DR-107 One Design. Het model is een Amerikaans zelfbouwtoestel en het is geschikt voor aerobatics. Hopelijk zien we dit kleine kistje eerdaags ook eens zonder bedekking.

N44FX Bronson David One Design DR-107

Fotogalerij

Geef een reactie