Wat hebben Poetin, Koningin Elisabeth, Trump, de Paus en Damn Yankee gemeen?

PH-PSI North American P-51D Mustang

Maandag 23 april 2018 – Poetin heeft er een in Sotsji, Koningin Elisabeth heeft Balmoral Castle, Trump heeft zijn golfbaan in Bedminster (New Jersey) en zelfs de paus heeft er een, Castel Gandolfo. Het gaat hier om zomerresidenties.
Maar ook paarden blijken dit te hebben. Er is een paardenras dat prima de winterse taferelen van de Flevopolder weet te weerstaan; de Mustang! Dit helaas in tegenstelling tot een aantal Konikpaarden in de Oostvaardersplassen, zoals ruim in de pers is gemeld.

(Gezonde) Konikpaarden in de Oostvaardersplassen

100% van de Nederlandse vliegende vloot Mustangs heeft succesvol overwinterd op Lelystad Airport. We hebben het dan over de PH-PSI en PH-JAT, beiden North American P-51D Mustangs. Er was nog een derde Mustang in Nederland, maar die heeft België verkozen als thuisland. De PH-VDF is onlangs overgeschreven naar de zuiderburen.
De PH-JAT was afgelopen weekend al uit de winterslaap ontwaakt, vandaag snoof de Mustang Damn Yankee de voorjaarslucht op.

PH-JAT North American P-51D Mustang was afgelopen weekend al ontwaakt uit zijn winterslaap (20 april 2018)

Getemd door zijn vaste jockey Tom van der Meulen galoppeerde de Mustang vandaag naar zijn eigen zomerverblijf, de groene grazige weiden van het Oost-Groningse land. De zomerresidentie van de PH-PSI is Oostwold.

PH-PSI North American P-51D Mustang in galop naar de zomerresidentie met jockey Tom van der Meulen

Op dit veld verblijft de PH-PSI de zomermaanden. Het veld is dan droog en stevig genoeg om de hoeven van deze Mustang te dragen. In de winter is het te drassig voor deze zware volbloed en wordt een droge stal in de Flevopolder verkozen.

Geef een reactie