Derde stop tijdens AirOnline.nl vliegdag; Borkenberge (EDLB)

D-EOUC Cessna 172R Skyhawk II

Zondag 15 april 2018 – Het derde en laatste vliegveld dat we op onze eerste vliegdag van AirOnline.nl in 2018 hebben bezocht is Borkenberge (EDLB). Na vertrek vanaf Hilversum en een stop op Budel en Grefrath-Niershorst was nu dit veld aan de beurt.

Flugplatz Borkenberge

Borkenberge heeft een smal verhard baantje van 875 meter lang en slechts 15 meter breed in de richting 07/25. Verder is een groot deel van het veld ingericht voor zweefvliegen.
Er staan tal van hangaars, sommigen zijn oud en enigszins in verval. Er zaten veel deuren dicht, dus lang niet alle aanwezige kisten op het veld zijn waargenomen.

D-EJBR. Mooney M20J-201

Highlights

Een paar highlights op het veld. Al eerder bespraken we de Cessna 210-5 / Cessna 205 D-ENBA.

D-ENBA Cessna 210-5

Een andere leuke kist was de G-ECNX. Dit is een Cessna Cardinal met intrekbaar landingsgestel en is in licentie gebouwd in Reims in Frankrijk. Dat maakt het dus een Reims/Cessna F177RG Cardinal RG.

G-ECNX Reims/Cessna F177RG Cardinal RG

Met een registratie als ECNX zou je eigenlijk als prefix een D- verwachten. Toch is dit toestel Brits geregistreerd. Het laat zich dan ook makkelijk raden wat de vorige registratie was. Juist ja, D-ECNX.

G-ECNX Reims/Cessna F177RG Cardinal RG

Deze Cardinal is in 2015 overgeschreven naar Engeland. De eigenaar heeft echter nog altijd een adres in Duitsland.

Motorzwevers

Op di veld ook een onderhoudshangaar met veel motorzwevers. Er stonden een aantal Hoffman Dimona’s. Daarnaast was hier ook de PH-1314 aanwezig. Een Nederlandse Scheibe SF-25C Falke.
Ook stond er nog een andere zeldzame motorzwever diep in de hangaar weggestoken. Daarover een andere keer meer.

Kaffee mit Küche

Verder waren er op het veld veel “reguliere” sportkisten te zien als Cessna 172’s en Piper Cherokee’s.

D-ECSL Reims/Cessna F.172L Skyhawk
D-EXKA Piper PA-28-161 Warrior III

Na een uitvoerig rondje over het veld gelopen te hebben en na eine Tasse Kaffee mit Küche was het weer tijd om met de PH-SKE naar Hilversum terug te vliegen. Einde van een geslaagde vliegdag!

Fotogalerij

Geef een reactie