HelikoptersOld TimersTwinsUltralights

Mooie Piper Aztec van 45 jaar op het Polderbeton van Lelystad Airport

G-BCCE Piper PA-23-250 Aztec E

Maandag 7 mei 2018 – Gisteren al aangekomen, maar ook vandaag stond de G-BCCE nog in de volle voorjaarszon op Lelystad Airport. Dit is een Piper Aztec E. Voor zijn leeftijd van 45 jaar (bouwjaar is 1973) ziet deze kist er nog vitaal en fris uit.

G-BCCE Piper PA-23-250 Aztec E

Vandaag was er een Frans F-P-tje op bezoek. De Franse serie registraties beginnend met F-P… zijn amateurbouw toestellen. Het bezoekende kistje was de F-PCRT. Op het typeplaatje is af te lezen dat het een Jodel DR.1053 MV is met c/n 772.

F-PCRT Jodel DR.1053 MV
F-PCRT Jodel DR.1053 MV

De kap is geleend van een Jodel DR.250 met c/n 41. Deze F-GHTJ is op 8 mei 2017 op een Frans veldje van de baan geraakt ge beschadigd geraakt. Zoals te zien is sluit het doek ook niet helemaal mooi aan, aangezien dit een ander model Jodel is.

F-PCRT Jodel DR.1053 MV met de kap van de F-GHTJ

Als derde bezoeker melden we de OO-H77. Een Belgische ultralight. Dit is een JMB Aircraft VL-3A Evolution. Helaas was er weinig kleur op dit kistje uit 2017 te bekennen. Voor de geïnteresseerden, het c/n van deze snelle ultralight is 213.

OO-H77 JMB Aircraft VL-3A Evolution

Uit de ANWB-hangaar vertrok weer de PH-ULP. Deze traumaheli stond hier sinds 4 mei en is nu dus weer vertrokken.

PH-ULP Eurocopter EC135-T2

Geef een reactie