Algemeen

Videoportret over AirOnline.nl wint 1e prijs in wedstrijd Filmere – Almere

Videoportret op Lelystad Airport

Donderdag 17 mei 2018 – Almere heeft een actieve amateurfilmclub genaamd Filmere. Zij hadden een wedstrijd uitgeschreven onder hun leden om een videoportret te maken van maximaal 6 minuten. De cameramannen Frans Diebrink en Henk Dijkstra kozen mij / AirOnline.nl als onderwerp. Zij filmden mij thuis en op de luchthaven Lelystad Airport. Zo hebben ze mijn hobby origineel in beeld gebracht. Ook interviewden ze een aantal personen op de luchthaven die iets over mij vertellen.
De reden om juist voor mij te kiezen als onderwerp in dit videoportret daarvoor was tweeledig. Henk Dijkstra is een trouwe fan van het eerste uur van AirOnline.nl en we kennen elkaar inmiddels al jaren persoonlijk. Daarnaast was ik eerder door Filmere gevraagd om een exclusieve rondleiding voor hen te verzorgen in het Aviodrome op Lelystad Airport tijdens hun jaarlijkse uitje op 26 mei 2018.

Rondleiding bij het Aviodrome voor filmclub Filmere

Frans en Henk bedachten een leuk plan. Door op de wedstrijdavond een portret te tonen van de persoon die straks de rondleiding gaat verzorgen dachten zij hun kansen op een origineel videoportret te vergoten.

Frans Diebrink (l) en Henk Dijkstra (r) sleepten de 1e prijs in de wacht bij de opdracht “maak een portret”

In totaal waren er 11 inzendingen. Een driekoppige deskundige jury (Sherazade Fritze, Mario Withoud en Theo Faber) heeft op 17 mei jl. de inzendingen tijdens de wekelijks filmavond in “De Glasbak” in Almere beoordeeld. En… het videoportret van Frans en Henk heeft de eerste prijs in de wacht gesleept!

De felbegeerde bokaal van filmclub Filmere

Het winnende videoportret:

Wil je meer te weten komen over de filmclub Filmere, kijk dan op hun website: www.filmere.nl

Een gedachte over “Videoportret over AirOnline.nl wint 1e prijs in wedstrijd Filmere – Almere

  1. Gefeliciteerd en verdiend gewonnen, Berend Jan! Erg mooie opnames ook van de KLM Aeroclub. Zie je op de Hoogvliegersdag.

Geef een reactie