CommutersHelikoptersHomebuiltSportvliegtuigenTwins

Het overige vliegverkeer op Lelystad Airport naast de Hoogvliegers

OE-FAT Cessna 510 Citation Mustang

Lelystad Airport, 9 juni 2018 – Naast de vele Hoogvliegersvluchten was er op zaterdag 9 juni ook nog regulier verkeer op Lelystad. Voor vrijdag 8 juni stond een tijdje in de planning dat de Oostenrijkse Cessna Mustang OE-FAT naar Lelystad Airport zou komen. Vanuit Zuid-Frankrijk verkoos het kistje echter toch om op Schiphol te landen.

OE-FAT Cessna 510 Citation Mustang op weg naar Milaan

Zaterdagochtend is het alsnog van Schiphol naar Lelystad Airport gevlogen. Het toestel heeft maar kort aan de grond gestaan en is toen vertrokken naar Milaan.
Deze Cessna bizjet heeft nog een Turks verleden als TC-TAI en daarvoor van het de N9008U. Veel kleur zit er niet op dit toestel. Het Oostenrijkse vlaggetje is wel het meest spectaculair daarbij.

Bezoekers

De D-MRPG had een nachtstopje gemaakt. Deze Duitse ultralight vertrok in de loop van de ochtend weer.

D-MRPG Comco Ikarus C42C

Een Belgische Piper Warrior in de vorm van de OO-WAR. Later in de middag vertrok dit toestel weer.

OO-WAR Piper PA-28-161 Warrior II

Voor een overnachting kwam een Britse Grumman AA-5 binnen. Dit was de G-BIPV. Na aankomst kreeg dit toestel meteen zijn pyjama aan (lees: een lelijke kap over de cockpit heen) waardoor een knappe foto helaas achterwege is gebleven.

Evacuatie Ameland?

Zowaar vier kistjes vanaf Ameland. Achtereenvolgens kwamen de PH-JBB, PH-KAD, PH-LFA en PH-TOL binnen. Je zou haast denken dat daarmee heel Ameland in een keer ontruimd is… 😉
De vier Cessna 172’s werden bij het bedrijf van Tom van der Meulen geparkeerd.

PH-LFA Cessna 172P Skyhawk vanaf Ameland
PH-KAD Reims/Cessna F172N Skyhawk II kwam eveneens vanaf Ameland

Stichting Vroege Vogels

Er werd nog even een kort bezoekje gebracht aan de museumhangaar van de Stichting Vroege Vogels. Men was deze zaterdag vooral druk bezig met de Fokker D.VII en de Morane Saulnier MS.505 Criquet.

PH-LVA Fokker D.VII replica

AIS

De PH-DCI kwam binnenrollen voor wat onderhoud bij AIS. De Jetstreams blijven toch leuke kisten en mooi dat ze af en toe op Lelystad neerstrijken, al moet je wel geluk hebben er een voor de lens te krijgen.

PH-DCI British Aerospace BAe-3202 Jetstream

Fotogalerij

De overige foto’s zijn opgenomen in de onderstaande fotogalerij.

Geef een reactie