BizpropsSportvliegtuigenUltralightsWarbirds

Deense Pilatus PC-12 OY-RSE op Lelystad Airport

OY-RSE Pilatus PC-12/47E

Lelystad Airport, 2 juli 2018 – Vanaf de verhoogde toren waren deze dag een paar bezoekende toestellen te verwelkomen. Leukste en grootse daarbij was de Pilatus OY-RSE. Dit toestel van Fournais Aviation maakte een retourtje Roskilde in Denemarken.

OY-RSE Pilatus PC-12/47E

De kist stond mooi pal aan het hek en was dus prima te fotograferen. Wat daarbij opviel was dat deze Pilatus nog altijd een Zwitsers vlaggetje in de staart draagt. Deze kist is in 2011 al afgeleverd naar Denemarken. Het heeft kort met de testregistratie HB-FQD gevlogen. Toen is ook het Zwitserse vlaggetje erop gekomen en tot op de dag van vandaag blijven zitten.

OY-RSE Pilatus PC-12/47E met nog een Zwitsers vlaggetje in de staart

Roskilde was een populaire bestemming vanaf Lelystad Airport. Ook de G-BPGU ging daarnaartoe, IFR zelfs, ondanks het kraakheldere weer op de route.

G-BPGU Piper PA-28-181 Archer II

De G-BPGU was eerder deze dag vertrokken vanuit Nottingham. Het kwam hier even tanken en na het indienen van een nieuw vluchtplan werd de reis voortgezet.

G-BPGU Piper PA-28-181 Archer II
G-BPGU Piper PA-28-181 Archer II

Zondag was de G-FFTI al binnengekomen. Deze Socata TB-20 Trinidad troffen wij niet voor de eerste keer. Kennelijk bevalt Lelystad Airport goed, want ook voor de tweede nacht werd een slaapplaatsje op het platform geboekt.

G-FFTI Socata TB-20 Trinidad

In Friesland probeert men in de komende twee weken zo duurzaam mogelijk te reizen. Daarvoor zijn tal van evenementen georganiseerd. Daarbij kan een elektrisch vliegtuig natuurlijk niet ontbreken.

I-D057 Pipistrel ALPHA Electro, gezien vanaf de verhoogde toren

De Pipistrel ALPHA Electro I-D057 van iFly vertrok daarom vandaag van Lelystad Airport naar de vliegbasis Leeuwarden. Een zeer vreemde eend in de bijt tussen de ronkende F-16’s op deze luchtmachtbasis.

I-D057 Pipistrel ALPHA Electro op weg naar Leeuwarden

Voorafgaand aan de vlucht stond de Pipistrel voor de toren geparkeerd. Een mooi stekkie voor een paar zonnige plaatjes van dit duurzame en superstille vliegtuigje.

I-D057 Pipistrel ALPHA Electro

Ook Trusty Rusty had zin in een vluchtje. De P-51D Mustang van de Stichting Vroege Vogels kwam vooraf even zijn dorst lessen bij de pomp. Aan het einde van de middag vertrok het voor een lokale vlucht om ten noorden van Lelystad even lekker door de lucht te draven.

PH-JAT North American P-51D Mustang

Geef een reactie