Focus@: YR-BDH Socata TB-9 Tampico Club

YR-BDH Socata TB-9 Tampico Club

Registratie: YR-BDH
Type: Socata TB-9 Tampico Club
Constructienummer: 1094
Eigenaar: Valentin Iriciuc
Locatie: Vliegveld Hilversum, 15 juli 2018
Bijzonderheden: Een erg leuke bezoeker op Vliegveld Hilversum deze keer. Een sportkist uit Roemenië. Ik kan me niet heugen of er ooit wel eens vaker een kistje uit die omgeving hier geland is.
Het gaat om de YR-BDH, een Socata TB-9 Tampico Club met c/n 1094. Dit heeft de fabriek van Societe de Construction d’Avions de Tourisme et d’Affaires (kortweg Socata) verlaten in augustus 1990 en heeft hiervoor in Frankrijk gevlogen bij L’aéro-club de Creil-Senlis-Chantilly als F-GLAG.
De TB-9 is op 6 september 1990 in Frankrijk ingeschreven. In de tussentijd heeft het toestel een Hongaars kenmerk gehad, de HA-BDH. Zover na te gaan is, is het toestel op 4 april 2018 uitgeschreven, kennelijk naar Roemenië. Daarbij is alleen HA- veranderd in YR-.

YR-BDH Socata TB-9 Tampico Club

Bij aflevering in 1990 was het toestel wit met een blauw-zwart lijntje. Ten tijde dat het toestel Hongaars geregistreerd was is het van een ander aantrekkelijk kleurenschema voorzien. Het vliegtuig is nu wit met een bronskleur en zwart. Erg fraai!

Het Franse typeplaatje aan de linkerzijde

Op het typeplaatje is aan de ene kant het constructienummer en het bouwjaar te zien. Aan de andere kant staat ook de naam van de eigenaar vermeld, Valentin Iriciuc.

Het Roemeense typeplaatje aan de rechterzijde

Deze TB-9 Tampico Club arriveerde op zondag 8 juli 2018. Een week later, zondag 15 juli 2018 was het nog steeds aanwezig.

Geef een reactie