AirShowHelikoptersSportvliegtuigenTwinsUltralights

Eerste deelnemers aan de Leaseweb Texel Airshow 2018 melden zich

3365 Mil Mi-24V Czech Air Force

Texel, 2 augustus 2018 – Op de donderdagmiddag voor de vliegshow van zaterdag 4 augustus arriveerden al de eerste deelnemers. Rond de klok van 14:30 verschenen twee grote helikopters uit Tsjechië in het circuit.

9926 Mil Mi-171Sh Czech Air Force

Het betrof een Mil Mi-171Sh (9926) en een Mil Mi-24V (3365), beide van de Tsjechische luchtmacht. Beide toestellen kwamen in formatie aan en deden letterlijk het nodige stof opwaaien bij de landing. Het veld van Texel is namelijk erg dor en droog door het warme weer van de afgelopen weken.

3365 Mil Mi-24V Czech Air Force en de  9926 Mil Mi-171Sh Czech Air Force

Na de landing werden de twee toestellen op het midden van het veld geparkeerd. Op die plek staan ze niet in de weg voor de verdere opbouwactiviteiten voor de vliegshow het komende  weekend.

9926 Mil Mi-171Sh Czech Air Force

Na het stilzetten van de motoren en rotorbladen begon men met het uitpakken van de toestellen. Bagage werd uitgeladen, maar ook extra brandstoftanks werden van de Mil Mi-24V verwijderd. Deze zijn tijdens het voorvliegen op zaterdag niet nodig.

3365 Mil Mi-24V Czech Air Force

Nadat alles uitgepakt was werden de beide toestellen ingepakt. Over de cockpit werden doeken gespannen en ook de motorinlaten werden afgedekt. Die afdekking zal er vermoedelijk pas zaterdag tijdens de show weer afgaan.

Beide heli’s met hun kappen over de cockpit

Royal Jordanian Falcons

Begin van deze week arriveerden ook al de vier Extra EA-330LX van de Royal Jordanian Falcons. Deze toestellen stonden in de hangaar geparkeerd. De vliegers genieten even van een paar dagen Texel, zij zijn ondergebracht in een nabijgelegen hotel.

RJF 03 Extra EA-330LX

De Extra’s zijn net nieuw. Hiervoor vloog men met de EA-300L. Nu dus met de nieuwere EA-330LX.  Met de nieuwe kisten is ook gelijk een aangepast kleurenschema aangebracht.

RJF 01 Extra EA-330LX

Nog een verandering met de nieuwe kisten is dat men nu niet meer met een civiele registratie vliegt, maar met een militaire registratie. De toestellen zijn nu RJF 01, RJF 02, RJF 03 en RJF 04. De registratie is met een sticker op het richtingsroer aangebracht.

De nieuwe militaire registratie RJF 03 is met een sticker op het richtingsroer aangebracht

Bezoekers

Er stonden al een paar bezoekende kistjes geparkeerd voor vliegshow. Maar die stroom moet nog duidelijk op gang komen.

Wel vielen er nog twee Britse kistjes binnen, maar die waren van plan weer vandaag te vertrekken.

G-ROWA Aquila A210
G-STFO TL Ultralight TL-2000 Sting Carbon S4

Leaseweb Navajo

De sponsor van de vliegshow Leaseweb heeft de Piper PA-31P-425 Pressurized Navajo PH-CRL geadopteerd. Dit toestel stond de laatste jaren stored op Lelystad Airport. Eerder dit jaar is het naar Texel verscheept. Daar heeft men het een aangepast blauw-wit-oranje kleurenschema aangemeten met de fake registratie PH-LSW.

“PH-LSW” (PH-CRL) Piper PA-31P-425 Pressurized Navajo
“PH-LSW” (PH-CRL) Piper PA-31P-425 Pressurized Navajo

De Navajo staat aan de voorzijde van de weg geparkeerd, naast de Alouette III (H-08).

“H-08” / (A-366) Sud Aviation SE.3160 Alouette III

 

5 gedachten over “Eerste deelnemers aan de Leaseweb Texel Airshow 2018 melden zich

  1. Vermoeden al dat het meer dan een bezoekje Waddeneiland zou zijn 😉 veel plezier bij de Airshow hoop dat het droog blijft en niet al te warm 😎🌞

    1. Nee hoor Jelmer…BJ wist niets van de Airshow. Dat kwam als een complete verrassing net zoals alle vliegvelden die we op vakanties tegen komen 😜

    2. Sabina Floor dat heb je ook als ze die vliegvelden zomaar op belangrijke routes neerleggen. 😂 nou hoop dat er voor jou ook nog wat te 📸 is..

    3. Ja ja Berend Jan Floor de aironline reporter wist er niks van 😂😂😂 nou je weet ons wel weer interessante 📸 te tonen die de meeste bezoekers niet zullen kunnen maken. Zeer fraaie plaatjes.

Geef een reactie