AlgemeenWatervliegtuigen

In het huwelijks (vlieg)bootje

Saskia en Maurice

Lelystad Airport, 24 augustus 2018 – Op vrijdag 24 augustus gaven Saskia van der Veen en Maurice Breed elkaar het Ja-woord. Dat deden ze op een speciale trouwlocatie namelijk Strandpaviljoen “De Zeemeeuw” in Muiderberg.
Alle gasten waren in de middag daarnaartoe gekomen en de trouwambtenaar stond hen daar op te wachten. Maar waar was het bruidspaar?

Fotoshoot

Ondertussen was het bruidspaar vertrokken met hun fotograaf voor het maken van de gebruikelijke trouwfoto’s. Na de fotoshoot werd echter niet teruggereden naar Muiderberg… er werd koers gezet naar Lelystad Airport.

Snode plannen

Wat is het geval, Maurice is zelf piloot. Hij vliegt onder andere op de Diamond DA 40 bij de Diamond Flyers en gaat regelmatig op pad met een van de twee Cirrussen van CirruShare op Lelystad. Een “gewone” entree met een klassieke Jaguar 340 uit 1968 zou daarbij niet passend genoeg zijn, nee er werd iets veel spectaculairders uitgedacht.

N263CD en N264CD de twee Cirussen van CirruShare waar Maurice mee vliegt

Bij Wings over Holland werd de PH-DUK gecharterd. Deze Cessna 185 Skywagon op drijvers zou gevlogen worden door Dick van Stegeren. Met dit toestel zou men pal voor het strandpaviljoen, landend op het water, een waardig “Grande Entrée” maken.

PH-DUK Cessna 185 Skywagon
De piloot Dick van Stegeren tankt vooraf het toestel nog even af

Het weer

De PH-DUK stond al te (water)trappelen in de plassen van de net gevallen stortbui voor de hangaar van CirruShare. De regenbui dreef echter verder en een typisch Hollands weertje bleef over, wolkenvelden met felle opklaringen en een pittig zuidwesten windje (uitschieters tot 21 knopen).

Echt Hollands weer deze middag

De weerssituatie maakte het al dan niet doorgaan van de vlucht nog wel spannend. Dick gaf echter aan het bruidspaar het groene licht, met een westenwind kon de PH-DUK in de luwte van het land bij Muiderberg landen en zouden de golven niet te hoog zijn. Een sportief vluchtje lag echter wel in het verschiet.

Spannend

Maurice was blij, Saskia beantwoordde op de achtergrond het bericht van groen licht met een kreet die niet aan het papier toe te vertrouwen is… 😉 Het mag duidelijk zijn dat deze stunt voor Saskia als meest spannend werd ervaren.

Aankomst in de Jaguar 340

Even na vieren arriveerde de ivoorwitte Jaguar op het vliegveld. Deze werd naast de PH-DUK geparkeerd.

Jaguar 340 uit 1968

Alleen… waar was de fotograaf van het stel? Die was in Muiderberg achtergebleven om de aankomst van het bruidspaar vast te leggen. Het was toch ook wel leuk om een paar foto’s van het vertrek op Lelystad Airport te hebben. Daar komen wij in beeld, Maurice had ons de dagen hiervoor benaderd of we voor hen de foto’s van het vertrek van de PH-DUK wilden maken. Uiteraard werd dat verzoek met veel plezier ingewilligd.

Een stralend paar!
Het moment – DE KUS – werd natuurlijk niet gemist door de fotograaf!

Pech

Om de foto’s een beetje verhaal mee te geven hadden we bedacht dat het leuk zou zijn als Maurice een geval van pech met de Jaguar zou uitbeelden. Saskia zou dan de piloot van het “toevallig” aanwezig zijnde watervliegtuig overhalen om hen verder te vervoeren. Wat bleek, de piloot zei ja! 🙂

Pech met de Jag, het vliegtuig biedt een uitkomst! 😉

Op pad

Eenmaal ingesnoerd en met reddingsvesten om kon de PH-DUK uittaxiën naar baan 23.

Zwemvesten aan

Daarbij werd nog even over het Bravo-platform getaxied voor een plaatje bij de verhoogde toren. Maurice mocht op de plek van de P1 zitten, Dick zat rechts. En Saskia kon achterin alles prima in de gaten houden.

Maurice op de stoel van de P1, Saskia achterin voor het overzicht
Voor de toren

Daarna ging het gas erop en kwam de PH-DUK al snel los van het polderbeton. Vervolgens werd koers gezet richting Muiderberg.

Gas erop!
En los!

Daar aangekomen wist bijna niemand van hun bijzondere aankomst. Een medepiloot, tevens gast, was ingelicht om de groep tijdig de juiste kant op te laten kijken…

Op weg naar Muiderberg

Huwelijksnacht

Inmiddels is op moment van dit schrijven de huwelijksnacht reeds gepasseerd. We kunnen uit eerste hand melden dat die goed doorstaan is door het bruidspaar en dat de dag is begonnen met een vers en fruitig bubbeltjes-ontbijt.

Kamer van de huwelijksnacht (foto bruidspaar)

Uiteraard wensen wij dat voor Saskia en Maurice Breed-van der Veen het huwelijksgeluk tot grote hoogte mag stijgen. Dank voor de leuke gelegenheid om een deeltje van deze bijzondere dag voor jullie vast te mogen leggen.

Een gedachte over “In het huwelijks (vlieg)bootje

Geef een reactie