AlgemeenHelikoptersHomebuiltMuseumSportvliegtuigenTwins

Witte rook en BNR Nieuwsradio op Lelystad Airport

OE-FBJ Diamond DA 62

De Diamond 62 OE-FBJ heeft deze week zijn mijltjes wel gevlogen. Op 26 september ging het van Lelystad naar het Noorse Stavanger en Kristiansund. Vanaf daar vloog men de volgende dag door naar het Poolse Gdansk. Vandaag kwam men vanuit Polen terug op Lelystad.
Daarna maakte het een paar lokale circuitjes. Op enig moment vermoedde men een storing aan het onderstel. Daarop werd een low-pass gemaakt voor de toren langs. Daarbij werd visueel vastgesteld dat alle drie de pootjes uit waren.
De OE-FBJ zette daarop de landing in met de melding “three greens”. Op het moment dat de hoofdwielen de baan raakten leek het linker wiel evenwel te blokkeren. Daar kwam aardig wat witte rook vanaf gedurende korte tijd. En dat terwijl er geen nieuwe Paus gekozen hoefde te worden… 😉

OE-FBJ Diamond DA 62 met flink wat rook van het linker wiel

De uitrol verliep beheerst en het toestel taxiede naar de pomp. Daar hebben we de piloot in kennis gesteld van het voorval met de witte rook van de wielen. Kennelijk was alles in orde want even later vertrok men weer voor een vluchtje.

Bij de uitrol was alles onder controle aan boord van de OE-FBJ

Bezoekers

De dag hiervoor was de G-HTRL uit Engeland aangekomen. Vandaag stond de terugreis weer op het programma voor deze Piper PA-34-220T Seneca III. De G-HTRL is geen onbekende voor Lelystad Airport. Deze twin is wel vaker op bezoek geweest.

G-HTRL Piper PA-34-220T Seneca III

De N353CE is een Aerospatiale AS350 B3 Astar die thuishoort op Antwerpen. Ook deze fraai beschilderde helikopter komt vaker op Lelystad Airport. Vandaag stond de heli op het grote platform.

N353CE Aerospatiale AS350 B3 Astar

Dan was er nog de PH-ROS. Dit is een zelfbouwkist van het type Lancair Super ES. Teuge is de thuisbasis van deze kist. Ik kan me niet heugen of dit vliegtuig wel eens eerder op Lelystad Airport op bezoek is geweest.

PH-ROS Lancair Super ES

BNR Nieuwsradio

Het radiostation BNR Nieuwsradio verzorgde vandaag vanaf Lelystad Airport het radioprogramma The Friday Move. Dit programma duurde van 16:00u tot 18:30 en werd gepresenteerd door Wilfred Genee.

BNR Nieuwsradio nam vanmiddag het luchthavengebouw in

Voor deze gelegenheid was flink uitgepakt. Er was een tent op het platform neergezet met uitgebreide catering daarbij. De Vrij-Mi-Bo (vrijdag-middag-borrel) kon vroeg beginnen!
Voor deze radio-uitzending waren namelijk tal van gasten uitgenodigd. Het grote parkeerterrein stond goed vol. Onder het genot van een bitterballetje en een Chardonnay-tje kon men zo tijdens de uitzending netwerken. Al met al een mooie gelegenheid voor Lelystad Airport om zich op de kaart te zetten.

Voor de gelegenheid was een tent op het platform gezet

Aviodrome

Bij het Aviodrome waren deze middag 3 Fokker S-11 Instructors van Fokkker Four actief. De PH-AFS, PH-HOG en PH-HOK vertrokken voor een formatievlucht.

En passant werden nog een paar van de aanwezige museumkisten gefotografeerd. Het herfstzonnetje zorgde voor goede omstandigheden.

Geef een reactie