Homebuilt

Kort plezier en weinig eer van het werk

PH-HEI Dyn’Aero MCR-01 Banbi kort voor aflevering naar Duitsland

Almere, 29 september 2018 – De kersverse Duitse eigenaar van de Dyn’Aero MCR-01 Banbi PH-HEI heeft maar kort plezier gehad van zijn toestel. Dat blijkt uit de advertentie die op 27 september 2018 op Plane Check is komen te staan.

Klik HIER voor de advertentie op www.PlaneCheck.com (zolang deze actief is).
Klik HIER voor een PDF-file van de advertentie op www.PlaneCheck.com.

In de advertentie wordt de PH-HEI te koop aangeboden in beschadigde toestand. Er staan foto’s bij waarop te zien is dat het toestel door een hek is geschoten. De vleugels zijn daarbij beschadigd geraakt. Zo te zien gelukkig zonder verder persoonlijk letsel. Wanneer dit incident heeft plaatsgevonden is ons niet bekend.

Het toestel wordt te koop aangeboden door Heiner Stamm. Dat verklaart gelijk waarom er indertijd voor de registratie PH-HEI was gekozen.

PH-HEI is een verwijzing naar de naam van de eigenaar HEIner Stamm

Deze zomer werd het toestel door Air Waterland vanaf Lelystad Airport afgeleverd. De maanden daarvoor had men het toestel onderhanden genomen om het aan de wensen van de nieuwe eigenaar aan te passen. Daarbij werd het overgeschreven van het Britse naar het Nederlandse register.

G-CFSK Dyn’Aero MCR-01 Banbi operationeel in de UK (Sywell, SEP 2015)

De PH-HEI is een Brits zelfbouwtoestel dat in 2009 door Simon Collins is gebouwd. Tot mei 2016 heeft de bouwer met het toestel gevlogen als G-CFSK. Daarna is het ieder jaar van eigenaar gewisseld en rond maart 2018 naar Lelystad Airport gekomen. Op 8 mei 2018 is het uitgeschreven als zijnde verkocht naar Nederland.

G-CFSK Dyn’Aero MCR-01 Banbi operationeel in de UK (Sywell, Sept. 2015)
G-CFSK Dyn’Aero MCR-01 Banbi na aankomst bij Air Waterland

Hoewel de nieuwe eigenaar in Duitsland woont is deze Dyn’Aero opgenomen in het Nederlandse register. Dat is omdat in Duitsland alleen zelfbouwtoestellen met een Duits kenmerk ingeschreven worden als het toestel ook daadwerkelijk in Duitsland gebouwd is. Dat is bij dit toestel dus niet het geval omdat het in de UK vervaardigd is.

(PH-HEI) Dyn’Aero MCR-01 Banbi tussen G- en PH- in

Tussen maart en juni hebben de mannen van Air Waterland hard gewerkt aan het kistje. Naar nu blijkt hebben ze maar bitter weinig eer van hun werk. Benieuwd of iemand het aandurft het kistje te repareren. Eerder lijkt het een optie om het toestel voor onderdelen te gebruiken. Motor en instrumentarium lijken nog goed bruikbaar om op en aan een ander project geschroefd te worden.

PH-HEI Dyn’Aero MCR-01 Banbi tijdens werk in uitvoering bij Air Waterland

Geef een reactie