AlgemeenSportvliegtuigenWrecks & Relics

Cessna 177B “geland” tussen de wilde dieren van ZOO Parc Overloon

N34937 Cessna 177B Cardinal

Overloon, 29 september 2018 – De Cessna 177B Cardinal N34937 lijkt een noodlanding gemaakt te hebben tussen de wilde dieren van ZOO Parc in Overloon. Het toestel staat daar op zijn neus tussen de hyena’s. Maar dit kistje is daar natuurlijk niet echt “uit de lucht komen vallen”.
Team I van AirOnline.nl kwam het daar tegen terwijl Team II (of was dit nou Team I ?!? 😉 ) op dat moment op bezoek was bij het bedrijf PS Aero in Baarlo welke dit toestel aan de dierentuin verkocht had.
Deze Cessna was een aantal jaren actief in Nederland met Maastricht-Aachen Airport als basis. We hebben het toestel dan ook wel eens voor de lens gekregen, zoals hieronder op Lelystad Airport in 2011.

N34937 Cessna 177B Cardinal (Lelystad Airport 2 april 2011)

Op 18 januari 2015 vertrok het vanaf Maastricht Aachen voor een vlucht richting Luxemburg. Ter hoogte van Ettelbruck kreeg het motorproblemen en maakte een noodlanding in een veld tussen Schieren en Stegen. Tijdens die ongeplande landing werd nog een weggetje gepasseerd. Dat vond het neuswiel niet gezellig en brak er onderuit. Op zijn neus kwam het kistje tot stilstand. De drie inzittenden beleven ongedeerd.
Hierna werd het toestel als total-loss beschouwd. Vliegtuighandelaar Piet Smedts uit Baarlo zag echter nog wel brood in het kistje. Hij kocht het en bracht het naar de locatie van PS Aero in Baarlo.
Vervolgens heeft hij het weten te slijten aan de dierentuin in Overloon. Daar werd het in 2016 naar toe verplaatst. Zo heeft dit vliegtuig uit 1974 ook na zijn vlieg-carrière nog een nuttige bestemming gekregen.

N34937 Cessna 177B Cardinal met het logo van PS Aero

Op de staart staat aan een kant het logo van PS Aero. Aan de ander zijde is het logo geplakt van Expeditiegebied Ngorongoro, het deel van het park waar dit toestel is neergezet.

N34937 Cessna 177B Cardinal met op de staart een sticker van het Expeditiegebied Ngorongoro

Een gedachte over “Cessna 177B “geland” tussen de wilde dieren van ZOO Parc Overloon

Geef een reactie