BizpropsOld TimersSportvliegtuigen

Nog een mooie Beech (met een V-staart) op Lelystad Airport

D-EGHZ Beech V35B Bonanza

Lelystad Airport, 12 oktober 2018 – Naast de geweldige Beech Staggerwing was er nog meer te zien op Lelystad Airport. Een van de leukste bezoekers deze dag was van hetzelfde merk, ook een Beech. Op het platform stond de D-EGHZ, een Beech V35B Bonanza. Deze Bonanza uit 1977 met een V-staart was al de dag ervoor binnengekomen en vertrok later deze dag weer.

D-EGHZ Beech V35B Bonanza

Het toestel kwam uit de buurt van Ingolstad in het zuiden van Duitsland. De route vandaag was richting het noorden. Het lijkt erop dat de kist richting Sylt is gevlogen.

Een Belgische Cessna 182 die al vaker is geweest is de OO-LEG. Deze Cessna T182T Turbo Skylane stond in een mooi herfstzonnetje op het platform.

OO-LEG Cessna T182T Turbo Skylane

De PH-KVL was een van den Nederlandse bezoekers deze dag. Deze Tecnam P 2010 kwam binnen om te tanken en rustte daarna een poostje uit op het platform.

PH-KVL Tecnam P 2010

Bij Dynamic Aviation was nog een romp van een Piper PA-28-161 Cadet te zien. De romp van het toestel was geheel kaal gemaakt in de spuithal van Satys. Het toestel is de oude PH-VFB van de vliegclub Flevo. Dit toestel is afgeschreven geraakt en wordt nu door Dynamic Aviation weer opnieuw opgebouwd. Als de vleugels er weer aanzitten mag Satys ook de nieuwe laklaag op het toestel aanbrengen.

(PH-VFB) Piper PA-28-161 Cadet

Lokaal was er ook nog het een en ander te genieten. De gele Luscome 8A Silvaire vloog en ook de Beech (hé, nog een Beech! 😉 ) B200 Super King Air van Zeusch vertrok na bijgetankt te zijn.
De locals zijn in de fotogalerij hieronder opgenomen.

Geef een reactie