AirlinersAirShow

Alles in het nieuw bij Gulf Air

A9C-FC Boeing 787-9 Dreamliner Gulf Air

Sakhir Air Base (Bahrein), 17 november 2018 – Gulf Air, de national carrier van Bahrein, pakte stevig uit tijdens de Bahrain International Air Show 2018. Zij presenteerde de twee nieuwste type vliegtuigen in hun vloot, zowel op de grond als in de lucht. Ook hadden deze toestellen het nieuwe kleurenschema waarmee Gulf Air de toekomst tegemoet vliegt.

A9C-AN Airbus A320-214 hier nog in de oude kleuren van Gulf Air (2016)

Dit nieuwe kleurenschema werd in april 2018 onthuld tijdens de Bahrain Grand Prix. De gouden Falcon op de staart is opnieuw gestileerd en de romp is nu overwegend wit. Het “goud” is verplaatst van de romp naar de motoren. De nieuwe kleuren vervangen de oude die in 2001 geïntroduceerd werden.

A9C-AN Airbus A320-214  van Gulf Air in de oude kleuren (2016)
De motorgondels zijn nu goudkleurig zoals hier bij de A9C-FC Boeing 787-9 Dreamliner van Gulf Air

Boeing 787-9 Dreamliner

Sinds dit voorjaar heeft Gulf Air vier Boeing 787-9 Dreamliners afgeleverd gekregen. Twee daarvan waren tijdens het evenement in Bahrein te zien (A9C-FC en A9C-FD). Er staan nog twaalf exemplaren in de planning om de vloot te komen versterken. Eerst had men orders geplaatst voor de kortere Boeing 787-8, maar deze bestelling is omgezet naar de langer 787-9 versie.

A9C-FD Boeing 787-9 Dreamliner van Gulf Air
A9C-FC Boeing 787-9 Dreamliner van Gulf Air

Ook heeft Gulf Air in 2016 de bestelling van zes Airbus A330’s geannuleerd. De reeds geleverde A330’s blijven wel in de vloot. De langeafstands-ruggengraad wordt daardoor dadelijk gevormd door de comfortabele Boeing Dreamliner.

A9C-FC Boeing 787-9 Dreamliner van Gulf Air
A9C-FC Boeing 787-9 Dreamliner van Gulf Air

De Dreamliner wordt momenteel ingezet door Gulf Air op de routes van Bahrein naar Londen Heathrow, Casablanca en Bangkok. Naar mate de vloot groeit zullen daar meer bestemmingen bijkomen.

A9C-FC Boeing 787-9 Dreamliner van Gulf Air

Airbus A320NEO

In augustus 2018 heeft Gulf Air als eerste in de regio een Airbus A320NEO afgeleverd gekregen. Ook dit toestel ontbrak niet op de show op de Sakhir Air Base in Bahrein. NEO staat bij dit toestel voor New Engine Option.

A9C-TA Airbus A320-251NEO van Gulf Air

Naast nieuwe motoren heeft de A320 nog meer veranderingen ondergaan. Het toestel is lichter in gewicht geworden, het heeft ruimte bagagebakken voor de passagiers en de luchtbehandeling in de cabine is verbeterd.

A9C-TA Airbus A320-251NEO Gulf Air
A9C-TA Airbus A320-251NEO van Gulf Air

De sharklets (grote wingelts aan het einde van de vleugels) en de nieuwe motoren (CFM International LEAP-1A of Pratt & Whitney PW1100G) zorgen voor een lager brandstofverbruik, minder geluid en een groter vliegbereik.

A9C-TA Airbus A320-251NEO Gulf Air

In totaal heeft Gulf Air twaalf Airbus 2320NEO’s besteld en zeventien langere Airbus A321NEO’s (levering vanaf 2020). De order hiervoor werd getekend tijdens de vorige Bahrain International Air Show in januari 2016.

A9C-TA Airbus A320-251NEO van Gulf Air
De bemanning van de A9C-TA Airbus A320-251NEO van Gulf Air zwaait na de korte demo

Rebranding

De oude huisstijl van Gulf Air bestond sinds 2001. Men vond het met de komst van twee nieuwe vliegtuigtypes in de vloot tijd voor verfrissing van de huisstijl.

Het interieur van een Airbus A320 van Gulf Air geeft veel beeruimte aan de passagiers

De hele rebranding van Gulf Air stopt niet bij een nieuw kleurenschema voor de vliegtuigen. Het bedrijf Saffran heeft de complete huisstijl herontwikkeld. Zo is de lounge op het vliegveld van Manama gerestyled, maar ook de kleinste details zoals briefpapier en pictogrammen in de communicatie van de luchtvaartmaatschappij.

Cabinepersoneel

Bij de rebranding konden de uniformen van het vliegend personeel niet achterblijven. De stewards en stewardessen zijn ook keurig in het nieuw gestoken sinds dit jaar. Er is afscheid genomen van het navy-blue met goud en er is nu gekozen voor turquoise met lichtgrijs. Deze nieuwe outfit werd eveneens getoond tijdens de Bahrain International Air Show 2018.

Zo zagen de dames bij Gulf Air er voorheen uit
En dit is het nieuwe uniform geworden

Zowel bij de Airbus A320NEO als bij de Boeing 787-9 Dreamliner werd een fotomoment gecreëerd. Daarbij werd scherp gelet op dat de dames allemaal keurig oplopend op lengte naast elkaar stonden. Dat leverde een paar leuke beelden op.

Bemanning en directie van Gulf Air poseert bij de nieuwste Airbus A320NEO
Een mooie “balkonscène” met aanwezige bemanning van Gulf Air in hun nieuwe uniformen

We kunnen gerust stellen dat de rebranding van Gulf Air met al hun activiteiten tijdens de Bahrain International Air Show niemand ontgaan kan zijn.

Stewardessen in hun nieuwe werkkleding van Gulf Air

 

Geef een reactie