Bizprops

A Full Moon Black Friday op Lelystad Airport

HB-FVM Pilatus PC12/47E

Lelystad Airport, 23 november 2018 – Was het ook opgevallen? Dit jaar leek alles op vrijdag de 23e november te draaien om Black Friday. Een commercieel fenomeen dat over is komen waaien uit de VS. Na Valentine en Halloween weer een poging van de winkelbedrijven om hun omzetten aan te jagen.

HB-FVM Pilatus PC12/47E

Wij vonden een andere manier om deze Black Friday op een gepaste wijze door te komen. We hebben gewacht tot het donker was en zijn toen naar Lelystad Airport afgereisd.

HB-FVM Pilatus PC12/47E

Helemaal pikzwart was de nacht overigens niet. Het was volle maan tijdens deze Black Friday. De wolken schoven netjes opzij en het vliegveld lag er daardoor prima bij in de maneschijn.

HB-FVM Pilatus PC12/47E

Ons doel was de terugkerende Pilatus PC-12 HB-FVM in het donker te fotograferen. Eerder op de middag was dit toestel uit Zurich aangekomen en het maakte nu een retourtje Biggin Hill in de UK. De landing stond gepland voor 20:30u.

HB-FVM Pilatus PC12/47E

Wat kun je anders verwachten van Zwitserse vliegers dan dat zij met de precisie van een Zwitsers uurwerk hun kist om exact 20:30u op het Polderbeton lieten landen. Vervolgens werd op het BRAVO-platform geparkeerd.

HB-FVM Pilatus PC12/47E

Samen met Bastiaan en Richard konden we daarna de Pilatus van alle kanten in het donker fotograferen. Eerst nog even met de platformverlichting aan, later zonder extra verlichting. De service daarbij vanuit de toren was top; u vraagt, wij draaien!

Op de toren zette men op verzoek de platformverlichting uit

Met verlichting kwam de Pilatus in vrij “hard” licht op de foto. Zonder verlichting werden de kleuren zachter en had ook de sterrenhemel tijd om zich op de foto te manifesteren. Dit leverde in onze ogen geweldige plaatjes op!

HB-FVM Pilatus PC12/47E met de verlichting aan

Met sluitertijd van gemiddeld zo’n 30 seconden duurt het wel even voordat je een aantal foto’s gemaakt hebt. Ook is het lastig focussen voor de camera met zo weinig licht. Sommige beelden worden daardoor onscherp, maar ach, daar is de deleteknop thuis dan weer goed voor! 🙂

HB-FVM Pilatus PC12/47E

Na een klein uurtje kon het statief weer in de tas en hadden we een fraaie fotoserie weten te produceren.

HB-FVM Pilatus PC12/47E

Dank aan de medewerkers van Lelystad Airport voor de geboden gelegenheid!

Een gedachte over “A Full Moon Black Friday op Lelystad Airport

Geef een reactie