HelikoptersPostzegels

Nederlandse Sikorsky S-61 op postzegel Nicaragua

Sikorsky S-61N van KLM Helikopters op een postzegel uit Nicaragua

Het is alweer een hele tijd geleden dat we aandacht aan postzegels met het thema luchtvaart hebben besteed. Vandaag lichten we er weer eens een postzegel uit en zetten die in de schijnwerpers.
Soms vraag je je wel eens af, hoe is het daar terecht gekomen? Dat had ik zeker bij het zien van deze postzegel uit Nicaragua. Op de zegel is een Sikorsky S-61N helikopter afgebeeld in de kleuren van KLM Helikopters. De Sikorsky heeft geen titels of registratie, maar gezien de kleurstelling heeft overduidelijk een Nederlandse helikopter hiervoor model gestaan.
Deze zegel is op 1 juni 1988 uitgegeven in Nicaragua en maakt deel uit van een serie van 6 zegels. Op alle zegels staan verschillende helikopters afgebeeld. Deze zegel heeft een frankeerwaarde van 24 dollar-cent.
Op de zegels is ook de tekst Finandia 88 te lezen. Deze serie is namelijk uitgegeven in het kader van de postzegeltentoonstelling Finlandia die in 1988 werd gehouden. Voor dit Finse evenement hebben meer landen speciale postzegels uitgegeven.
Veel waarde heeft de zegel overigens niet. Op internet is het voor rond de € 0,25 aan te schaffen.

PH-NZL sikorsky S-61N KLM Helikopters

KLM Helikopters heeft tussen 1965 en 1998 bestaan en heeft in die tijd vooral booreilanden in de Noordzee bevoorraad. Men had een vloot van zeven Sikorsky S-61N helikopters.
(Postzegel uit nagelaten collectie Adri Veldhuizen)

Geef een reactie