Bizprops

Wacht u voor het rode licht. Er kan nog een… vliegtuig aankomen!

HB-FOW Pilatus PC-12/45 kruist de weg die de over de startbaan loopt

Stans, 19 mei 2018 – Op het vliegveld van Stans in Zwitserland zijn de foto-gelegenheden prima en zelfs uniek te noemen. Dit veld is de geboorteplaats van de Pilatus vliegtuigen. Het is dan ook niet vreemd dat dit merk de boventoon voert in de vliegbewegingen.
Wat het veld onder andere uniek maakt is dat er in het midden van de startbaan een kruising met een weg ligt. Door middel van stoplichten en slagbomen wordt deze afgesloten als er een vliegtuig aankomt.

Wacht u voor het rode licht. Er kan nog een… vliegtuig aankomen!

Deze dag troffen wij de HB-FOW op Stans aan. Deze Pilatus PC-12 is met zijn serienummer 411 al een van de vroegere toestellen. Het is een model PC-12/45 en is gebouwd in 2001. Aan het begin van zijn carrière werd de HB-FOW ingezet door Pilatus als fabrieks-demonstrator. Tegenwoordig is Future Wings A.G. uit Zug de eigenaar van het toestel.

HB-FOW Pilatus PC-12/45 wacht op de passagiers

De HB-FOW stond aan de zuidzijde van het veld om de passagiers aan boord te laten. Dat is aan de andere kant van de baan dan waar de Pilatus-fabriek staat.

HB-FOW Pilatus PC-12/45 taxiet naar de startbaan

Na het uittaxiën moest men even wachten op de slagbomen. Daarna kon de vlucht aanvangen. Bij de slagbomen sta je boven op de actie en kun je de vertrekkende toestellen prachtig fotograferen.

HB-FOW Pilatus PC-12/45

Het is alleen denk ik niet helemaal de bedoeling om hier de hele dag te verblijven. Maar met een beetje handigheid kun je het zo versieren dat je vooraan staat met de auto als er “toevallig” weer een vliegtuig aan komt. 😉

HB-FOW Pilatus PC-12/45

Geef een reactie