Snoopy met ontslag bij MetLife

N615LG American Blimp Corporation A60R

Almere, 10 december 2018 – MetLife is de verkorte naam voor Metropolitan Life Insurance Company. Dit is een van de grootste verzekeraars in de VS en daarbuiten. In totaal heeft men zo’n 90 miljoen klanten in 60 landen.

Oude logo

Boegbeeld van de organisatie was voor meer dan 30 jaar het stripfiguur Snoopy met zijn vrienden van Peanuts. MetLife had van 1985 tot en met 2019 een exclusieve deal met de Iconix Brand Group, die 80% van de rechten van deze stripfiguren (gecreëerd door Charles M. Schulz) bezit. De overige 20% is in handen van de familie van Schulz.

Nieuwe logo

In 2016 vond men het tijd voor een rebranding bij MetLife en werd Snoopy “ontslagen”. De onderneming ging voort met een nieuw logo met een gestileerde M in blauw en groen. Blauw omdat dit altijd in de huisstijl gezeten heeft en groen omdat het leven, vernieuwing en energie zou uitstralen. Niet iedere verandering is een vooruitgang zullen we maar zeggen…
Al vanaf 2016 wordt Snoopy niet meer in de marketinguitingen van het bedrijf gebruikt. Het contract met Snoopy duurt nog tot 2019. De waarde van deze lucratieve overeenkomst werd geschat op USD 12 miljoen per jaar. Een flinke aderlating voor dit stripfiguur!

Blimps

Dan nu de link met de luchtvaart; Sinds 1987 heeft MetLife met luchtschepen – van de American Blimp Corporation – reclame gemaakt voor hun producten en diensten. Bij veel grote sportevenementen zoals baseball wedstrijden, belangrijke golftoernooien en American football wedstrijden waren deze blimps in de lucht te vinden. Daarbij stond dan doorgaans Snoopy prominent op het luchtvaartuig afgebeeld. De luchtschepen hadden als naam Snoopy 1, 2 en 3.

N615LG American Blimp Corporation A60R met Snoopy prominent op de zijkant

Snoopy 2 zijn we ooit eens tegen gekomen bij de vliegshow in Dayton (Ohio) in juli 2011. Snoopy 2 was de N615LG met als typeaanduiding American Blimp Corporation A60R. Het constructienummer hiervan was 015.

De registratie N615LG staat maar klein op een van de staartvlakken

De N615LG is gebouwd in 1997 en had als krachtbron een paar Rotax-motoren. Inmiddels is de N615LG niet meer luchtwaardig.

Deze blimp heeft een gondel voor vier personen en twee Rotax-motoren

De hier afgebeelde blimp is gevuld met helium en is een zogenaamde non-ridged airship. Dat wil zeggen dat het geen inwendige versteviging (geraamte) heeft om zijn vorm te behouden.

N615LG American Blimp Corporation A60R

Geef een reactie