Bizjets

PP-IZB Gulfstream G650ER op Schiphol, de eerste foto van 2019

PP-IZB Gulfstream G650ER

Schiphol 1 januari 2019 – Zo! De kop is er alweer af! De eerste foto’s van het nieuwe jaar 2019 zitten alweer in de tas. Een knappe Bizjet als aftrap, een Braziliaanse schone! De PP-IZB is een Gulfstream G650ER, waarbij ER staat voor Extra Range. Dit toestel kan een afstand van 7.500 NM (13.890 km) in een ruk overbruggen.
Op zondag 23 december was deze G650ER vertrokken uit Sao Paulo om op de 24e december te landen in Lissabon (Portugal). Op tweede kerstdag werd doorgevlogen naar Rome. Tot slot vloog het toestel op oudejaarsdag verder naar Schiphol om hier de jaarwisseling mee te maken.
De PP-IZB is van het Braziliaanse bedrijf Caoa Montadora de Veiculos Ltda. Dit is een grote importeur van auto’s met merken als Hyundai, Subaru en Ford. Zeg maar de “Brazlilaanse PON Automobliehandel”, zoals wij die in Nederland kennen.

PP-IZB Gulfstream G650ER

De PP-IZB is nog een vers exemplaar. Het is pas 26 september 2018 afgeleverd met constructienummer 6326. Als testregistratie heeft deze kist kort met het kenmerk N626GA gevlogen. Er staan momenteel 2 Gulfstream G650ER’s ingeschreven in Brazilië. Naast de PP-IZB is ook de PR-GVI (c/n 6157) ingeschreven.

PP-IZB Gulfstream G650ER

Helaas stond de PP-IZB niet erg fraai voor een foto. Het stond op Schiphol-Oost op het K-platform, met de “neus in de wind”. Daardoor zijn het nog niet gelijk de beste foto’s van het jaar schat ik zo in, maar de registratie maakt daarbij veel goed. Als dit de lat voor 2019 is dan belooft het een mooi jaar te worden!

Geef een reactie