HelikoptersMuseumOld TimersSportvliegtuigen

Leuke heli, leuke occasion en leuke aanwinst Vroege Vogels op Lelystad Airport

PH-KTM Robinson R44 Raven II

Lelystad Airport, 19 januari 2019 – Twee keer kwam vandaag de PH-KTM langs. Dit is een Robinson R44 Raven II helikopter van Eric Richters Heliservice ut het Limburgse Melick. Na, tot twee keer aan toe, een paar circuitjes gemaakt te hebben vertrok de heli weer.

Zo zag de PH-KTM er vroeger uit (Stroe, 14 september 2013)

Deze Robinson uit 2006 (c/n 11078) heeft vroeger gevlogen als F-HIZY en EI-EGR. Toen het toestel op 13 januari 2013 werd ingeschreven had het nog een zilvergrijs kleurenschema. Daar is afgelopen zomer verandering in gekomen. Nu is het getooid in een fraai groen-zwart uiterlijk. Was ons betreft een verbetering!

Occasionshow

Vanaf Munster Osnabrück verscheen de D-EABM. Deze Socata TB-10 Tobago (c/n 1043) staat te koop via Planecheck. Nu wil het geval dat de KLM Flight Academy / Martinair Flight Academy op zoek is naar extra TB-10’s. Inmiddels heeft men al de Sloveense S5-DRV gekocht, die is als PH-MLU afglopen week op Eelde verschenen. Eerder werd al de PH-ESB ingelijfd en onlangs verdween de D-EPLJ de hangaar in. De D-EABM werd vandaag op het platform bij de Martinair Flight Academy geparkeerd. Onze inschatting is dan ook dat deze kist voor een bezichtiging naar Lelystad Airport was gekomen. De TB-10 vertrok in de middag wel weer huiswaarts. Benieuwd of we deze kist nog een keer terug gaan zien als leskist.

D-EABM Socata TB-10 Tobago

Vroege Vogels

Deze middag ook nog een bezoekje gebracht aan de nieuwe hangaar-ruimte van de Stichting Vroege Vogels. Men heeft sinds kort een flinke hangaar-box in gebruik genomen tegenover de spuithal van Satys en Catalina-hagaar. Op dit moment stalt de stichting daar hun luchtwaardige kisten.

PH-JAT North American P-51D Mustang

De afgelopen tijd is de hangaar een beetje opgeknapt, onder andere door er een mooie witte, glanzende gecoate vloer in aan te brengen. Op zo’n witte spiegel komen de kisten natuurlijk erg mooi uit!

PH-FAI Fairchild 24R-46A Argus III

Vandaag stonden er een viertal kisten in, te weten:

  • PH-JAT North American P-51D Mustang
  • PH-NIE Nieuport 28 C.1 Replica
  • PH-FAI Fairchild 24R-46A Argus III
  • N70883 Piper J3C-65 Cub (geen onderdeel van de collectie)
PH-NIE Nieuport 28 C.1 Replica

Doordat er nu meer eigen stallingsruimte is ontstaan zijn alle toestellen die bij Wings over Holland geparkeerd stonden ook onder eigen dak gekomen. Naast de Mustang betreft dat de (PH-NRD) Nord 1101 Noralpha (Ramier) en de PH-LUS Luscombe 8A Silvaire. Mogelijk komen ook de toestellen die nog in België staan (Mooney M20A, Blèriot XI replica en 2e Fokkker DRI replica) met de tijd ook weer terug naar Lelystad Airport.

Vultee BT-13A Vaillant

In de nieuwe hangaar is ook een plekje gereserveerd voor een geheel nieuw toestel in de collectie van de Early Birds. Vandaag maakte men namelijk bekend de N313BT Vultee BT-13A Vaillant te hebben aangeschaft. Geweldig nieuws! 😉

N313BT Vultee BT-13A Vaillant toegevoegd aan de collectie van Vroege Vogels

Deze warbird uit 1943 is in een container in gerestaureerde toestand aangekomen uit de VS en wordt nu zorgvuldig in elkaar gezet om er mee te kunnen vliegen. Dit toestel zal in de box naast de Mustang worden gestald. Binnenkort vertellen we meer over deze prachtige kist!

N5360H Piper PA-16 Clipper

 

Geef een reactie