MuseumWarbirds

CF-UUU Canadian Car & Foundry AT-6 Harvard 4 van het Canadian Warplane Heritage Museum

CF-UUU North American (Canadian Car & Foundry) AT-6 Harvard 4

Hamilton (Ontario), 1 augustus 2015 – De CF-UUU is een Canadese Harvard. Het toestel is in 1951 gebouwd door de Canadian Car & Foundry als AT-6 Harvard 4. Het constructienummer is CCF4-4. Dit is – een in licentie gebouwde – versie van de overbekende North American Texan.
Van 1951 tot 1965 heeft het als opleidingstoestel gediend. Het was gebaseerd op Royal Canadian Air Force training base Centralia en op Trenton. De Canadese militaire registratie was RCAF 20213 / UM-213.
Na diensttijd werd het op de civiele markt verkocht. De eerste burger-eigenaar werd Sam Mazara uit Toronto (Ontario). Hij vloog met het toestel tussen 1968 en 1972. Sinds 10 april 1973 is het eigendom van de huidige eigenaar, het Canadian Warplane Heritage Museum in Hamilton (Ontario). Bij dit museum wordt het ingezet voor passagiersvluchten.
In Canada is men sinds 1974 overgestapt van het registratiesysteem CF-, gevolgd door drie letters. Nu hanteert men C- gevolgd dor vier letters (beginnend met F, G of I). De CF-UUU heeft duidelijk nog de oude notatie. Met deze lettercombinatie is het ook ingeschreven in het officiële luchtvaartregister.

Geef een reactie