Algemeen

Leuke voorpagina Piloot en Vliegtuig februari 2019

PH-ECD Eurocopter EC-120B Colibri

Almere, 1 februari 2019 – Vandaag plofte het nieuwe februarinummer van Piloot en Vliegtuig op de mat. Voor dit nummer van het grootste luchtvaartblad in Nederland hebben wij – net als in november 2018 – de foto voor de voorpagina mogen aanleveren. In het blad is een artikel opgenomen over het helikopterbedrijf Heli Holland. Eén van hun helikopters, de PH-ECD, maakte op 20 januari 2017 een fraaie autorotatielanding. Daarbij landt de helikopter zonder motorvermogen. De rotorbladen worden door de zwaartekracht voortbewogen en vlak boven de grond wordt het toestel afgevangen om een zachte landing te maken. Te vergelijken met de glijvlucht van een vliegtuig. Een noodprocedure die iedere helikopterpiloot dient te beheersen. De redactie vond het beeld daarvan spectaculair genoeg voor de voorpagina.

Voorpagina Piloot en Vliegtuig – februari 2019

Naast de voorpagina zijn er in het blad ook nog 10 foto’s van ons geplaatst. Al met al iets wat we erg leuk vinden! Een mooie speurtocht om ze allemaal op te sporen in het blad! 😉 Geen zin in al dat bladeren… Dan hier een collage van 9 foto’s. Die van de PH-ECD, van de voorplaat, staat er ook nog een keer in en maakt 10.

Geen abonnee? Geen nood, Piloot en Vliegtuig is goed verkrijgbaar in de winkels van onder andere Bruna en Primera. 😉

Een gedachte over “Leuke voorpagina Piloot en Vliegtuig februari 2019

Geef een reactie