BallonnenGasballonnen

F-GIRE Wörner K-1000/3-stu gasballon tijdens Mondial Air Balloons 1997 in Chambely

F-GIRE Wörner K-1000/3-stu Gas Balloon

Chambley, 1997 – Tijd voor een fraaie gasballon deze keer. De hier afgebeelde ballon is de F-GIRE. Het is een Wörner K-1000/3-stu. Dit is een Duits fabricaat gasballon en dit exemplaar is in 1989 gebouwd en heeft als constructienummer 0323. Eigenaren van deze ballon zijn Benoit Havret, Dorothee Buyssens en Oliver Demuynck.
De F-GIRE is hier te zien tijdens de start vanaf de voormalige NAVO-basis Chambley, even ten zuiden van Metz in Frankrijk. Op dit veld vindt om de twee jaar het grootste ballonevenement van Europa plaats. Gedurende 10 dagen stijgen hier ’s ochtends en ’s avonds honderden heteluchtballonnen op. In 1997 was ook deze gasballon aanwezig. Deze vertrok aan het einde van de middag.

F-GIRE Wörner K-1000/3-stu Gas Balloon wordt gevuld voor de start

De Duitse ballonfabriek Ballonbau Wörner maakt nog altijd gasballonnen. Dit exemplaar heeft een volume van 1.000m³. Deze gasballonnen kunnen zowel met helium als op waterstof varen. Waterstof levert een hoger draagvermogen, maar kent ook iets meer risico.
Ballonbau Wörner is gespecialiseerd in het leveren van zogenaamde net-loze ballons. Die zijn sneller te vullen voor de start. De F-GIRE is echter een exemplaar met een net om de ballon heen, de traditionele oplossing.

Geef een reactie