MuseumOld TimersSportvliegtuigen

Seven Seppe sailors

Bezoekers van Breda / Seppe

Lelystad Airport, 30 maart 2019 – Vandaag een invasie vanuit Brabant! Maar liefst zeven toestellen vanaf Breda / Seppe waren naar Lelystad Airport gekomen. Gebroederlijk stonden ze op het platform dat meteen goed gevuld was.
Onder de toestellen waren vier van de vijf Aquila’s die men bij Breda Aviation heeft. Te zien waren de G-GAEA, C, D en F. Alleen de G-GAEB ontbrak. De G-GAEF is de nieuwste aanwinst. Deze hadden we nog niet eerder op de foto kunnen zetten, dus dat was een meepakker.

Naast de vier Aquila’s bestond de delegatie uit een Cessna 172 (N202PY), een Piper Archer II (PH-LAG) en een Tecnam P2010 (G-GAEE).

Nadat de koffie op was vertrok de hele stoet weer. De clubvlucht voor deze dag was nog niet ten einde want volgens mij vertrok men naar het Duitse Essen en daarna nog naar Leopoldsburg alvorens weer terug te keren naar Breda / Seppe.

Overige bezoekers

Naast de Brabantse kisten stond er nog een leuke Oostenrijkse bezoeker op het platform. Dit was de OE-ACG HOAC DV-20-100 Katana.

OE-ACG HOAC DV-20-100 Katana
OE-ACG HOAC DV-20-100 Katana

Omdat er mooi onbewolkt weer werd voorspeld arriveerde de D-FBSF. Deze vliegende fotocamera van BSF Swissphoto arriveerde vanuit Duitsland en ging de volgende dag aan de slag boven Nederland.

D-FBSF Cessna 208B Grand Caravan

En hadden we de dag hiervoor de N25FP voor het eerst in zijn bijzondere kleurenschema vliegend kunnen vastleggen, vandaag kon dat alweer! Werd gisteren koers gezet richting België, vandaag was Leer-Papenburg in Duitsland de bestemming.

Vroege Vogels

We zijn nog even kort bij de museumcollectie van de Stichting Vroege Vogels wezen kijken. Daar ruik je de oude luchtvaart. Heerlijk! Vandaag een setje foto’s van de Morane Saulnier MS.505 Criquet. Het toestel is verre van luchtwaardig, maar alle essentiële onderdelen zijn aanwezig. De romp is opnieuw bespannen, de set vleugels ziet er goed uit en ook het richtingsroer en de staartvleugels zijn present.

Het instrumentenpaneel behoeft nog wel de nodige aandacht. Maar dat gaat vast ooit allemaal goedkomen!

N156EB Morane Saulnier MS.505 Criquet

Doordat de romp nog open is konden we een mooi doorkijkje binnen in de romp maken. Iets wat na de samenbouw van alle onderdelen niet meer mogelijk is.

Doorkijkje binnen in de romp van de N156EB Morane Saulnier MS.505 Criquet

Naast de Morane Saulnier hebben we de camera nog op een paar andere toestellen bij dit vliegend museum gericht. Hieronder het resultaat.

 

Geef een reactie