HelikoptersHomebuiltSportvliegtuigenTwinsWarbirdsWatervliegtuigen

Vliegtuigen en een gevalletje mediation

OO-HCY Robinson R44 Raven

Lelystad Airport, 17 april 2019 – De nieuwe klant voor de spuithal van Satys hebben we al in een ander artikeltje besproken. We kijken daarom nu eerst maar eens naar de andere bezoekers van de dag. Als eerste een paas-gele Robinson. Deze Belgische OO-HCY kwam even tanken om vervolgens richting Texel te vertrekken.
De PH-KFA is de nieuwste aanwinst van de KLM Flight Academy. Dit toestel vervangt de vier Beech Bonanza 58 Barons (PH-BYA, BYB, BYD en BYD). Best druk in je eentje… 😉 . De oude twins staan momenteel te koop. De PH-KFA was wel al eerder op Lelystad te zien en het staat gebaseerd op Groningen Airport Eelde. Het bezoekt af en toe de Martinair Flight Academy.

PH-KFA Diamond DA 42 Twin Star

De D-EJWS is een Grumman AA-5 Traveller. Op de 16e was dit kistje al geland op Lelystad Airport. Het stond daarna bij Wings over Holland. Vermoedelijk was het hier voor wat onderhoud.

D-EJWS Grumman American AA-5 Traveller

De D-EJWS vertrok naar Magdeburg (EDBC). Opmerkelijk genoeg hoort dit kistje thuis ergens in Ukraine.

D-EJWS Grumman American AA-5 Traveller

De PH-HGB arriveerde vanaf de Veluwe. Daar staat deze Robinson R44 gebaseerd. Het komt regelmatig langs voor het oefenen van het circuitvliegen.

PH-HGB Robinson R44 Raven II

De G-RVRJ was bij de pomp te zien om tot de rand te worden bijgetankt. Vandaag stond er namelijk een vlucht op stapel naar de thuisbasis in Liverpool. Het lijkt erop dat inmiddels alle drie de Piper Aztecs van Ravenair weer terug zijn naar Engeland.

G-RVRJ Piper PA-23-250 Aztec E

Catalina

Ook vandaag vloog de Catalina weer als vanouds. Het toestel maakte drie vluchten die allen startten bij het Aviodrome. Dit zijn vluchten met passagiers die nog op de lijst stonden om mee te vliegen voordat het toestel een tijdje buiten gebruik raakte. Dat wordt nu ingehaald.

Locals

Dan hebben we hieronder nog een kleine visuele bloemlezing van hetgeen te zien was aan lokaal gebaseerde toestellen. Daarbij zijn we natuurlijk niet compleet, want als we ook alle leskisten op de plaat zouden zetten, dan gaat onze provider klagen dat we te veel serverruimte opslokken! 🙂
Leukste local was de PH-LOB. Deze Europa vliegt niet veel en brengt de meeste tijd door achter in de hoek van de hangaar bij de KLM Aeroclub.

PH-LOB Europa Europa-XS-TG

De PH-DFE vliegt alweer een tijdje voor de Martinair Flight Academy. Het toestel wordt bijna dagelijks ingezet. Sinds kort staan er nu ook titels van de Martinair Flight Academy op de neus.

PH-DFE Socata TB-10 Tobago, nu met Martinair Flight Academy op de neus

Jack & Jacky

Vandaag waren Jack en Jacky Sparrow ook weer van de partij. We weten nog steeds niet helemaal wat we van dit koppel moeten denken. Zo te zien blijft men elkaar negeren. Het lijkt erop dat dit stel rijp is voor mediation. Maar ja, vindt maar eens een goede gezinscoach in de spreeuwelarij…

Jack & Jacky Sparrow, rijp voor mediation?

Geef een reactie