BizjetsSportvliegtuigen

Nieuwe kandidaat PH- Cessna 172P bij Air Waterland

Deze Cessna 172P Skyhawk II moet de PH-AWC worden

Lelystad Airport, 17 juni 2019 – Een kort rondje op Lelystad Airport leverde toch weer een paar plaatjes op. Als eerste een Cessna 172P Skyhawk II zonder registratie. Deze kist met c/n 17274510 staat bij Air Waterland in de hangaar. Men heeft het toestel in Hongarije opgehaald. Het is dan ook de ex HA-TUT. Daarvoor heeft het in Duitsland gevlogen als D-EFZQ en in de VS als N54414.
Als het kistje de nodige zorg heeft ontvangen zal er een Nederlands kenmerk voor worden aangevraagd. Het is de bedoeling dat het dan de PH-AWC gaat worden. Dit is dan het derde toestel in de Air Waterland serie, na de PH-AWA en PH-AWB.

(PH-AWC) Cessna 172P Skyhawk II wordt momenteel door Air Waterland onder handen genomen

De PH-VFB is een Piper PA-28-161 Cadet die voorheen als clubkist vloog bij Vliegclub Flevo. Zij hebben afscheid van het toestel genomen. Het is vervolgens door Dynamic Aviation opgeknapt en opnieuw gespoten. De witte laklaag is daarna voorzien van een luchtblauw/grijze striping. Vandaag stond de PH-VFB bij Dynamic Aviation voor de deur. Het kistje wordt momenteel door Dynamic Aviation te koop aangeboden voor € 78.500,- excl. BTW.

PH-VFB Piper PA-28-161 Cadet staat te koop bij Dynamic Aviation

De PH-MLV is door de Martinair Flight Academy in gebruik genomen. Deze Socata TB-10 Tobago is begin van dit jaar aangekocht en als D-EABM naar Lelystad Airport gekomen. De afgelopen maanden is het toestel voorzien van het Nederlandse kenmerk PH-MLV en verder gereed gemaakt om aan de vloot lesvliegtuigen toegevoegd te kunnen worden.

PH-MLV Socata TB-10 Tobago is in gebruik genomen bij de Martinair Flight Academy

De PH-MLV stond samen met de PH-DFE op het platform, ook dit is een kist die bij de vlootuitbreiding van de vliegschool hoort.

PH-MLV en PH-DFE zijn beiden een Socata TB-10 Tobago en recent aan de lesvloot toegevoegd

Bij AIS staat in de hangaar de Eclipse Aviation EA500 Eclipse N125DE. Deze kleine bizjet is op 14 juni 2019 via Reykjavik en het Schotse Wick vanuit de VS naar Lelystad Airport gevlogen. Vorig jaar rond deze tijd heeft het toestel ook een tijdje op Lelystad bij AIS in de hangaar gestaan. Toen was het echter nog de N125DB. Helaas (nog) geen foto van het toestel…

Helaas (nog) geen foto van de N125DE bij AIS

Geef een reactie