HelikoptersSportvliegtuigenTwins

PH-PNX Piper PA-31-350 Chieftain vertrekt weer naar Teuge

PH-PNX Piper PA-31-350 Chieftain

Lelystad Airport, 26 juni 2019 – Vandaag vertrok de PH-PNX Piper PA-31-350 Chieftain weer huiswaarts. Het toestel was gereed om te vliegen en vertrok in zijn nieuwe uniform van het luchtfotografiebedrijf Slagboom en Peeters richting Teuge. Een klein vluchtje.

De route van de PH-PNX van Lelystad naar Teuge

De afgelopen dagen is de kist afgewerkt in de Catalina-hangaar na zijn spuitbeurt bij Satys op Lelystad Airport. Daarbij is het richtingsroer er later weer opgezet. Deze is niet geheel meegespoten, dat wil zeggen het logo van Slagboom en Peeters loopt niet door in de staart. Daar moet nog wat aan gebeuren.

Het logo in de staart is nog niet compleet

De kist werd halverwege de middag op het platform op Lelystad Airport geparkeerd. Aan het begin van de avond vertrok het pas. We waren gelukkig net op tijd om er een paar foto’s van te maken.

PH-PNX Piper PA-31-350 Chieftain
PH-PNX Piper PA-31-350 Chieftain

Voor de volledigheid nog even de kist in zijn vorige gedaantes, eerst als Finse OH-PNX en daarna als PH-PNX, beide keren in de oude kleurstelling.

OH-PNX Piper PA-31-350 Chieftain (Lelystad, 9 april 2017)
PH-PNX Piper PA-31-350 Chieftain (Teuge, 5 mei 2018)

Bijvangst

In het kader van ‘nu we er toch zijn’ pikten we nog twee Duitse toestellen mee. De eerste was de D-HMIM. Deze Schweizer 300C staat al geruime tijd op Lelystad Airport in de hangaar van Rotor & Wings. We hadden deze heli echter nog nooit actief gezien. Onze wegen kruisten vanavond pas voor het eerst.

D-HMIM Schweizer 300C

Een kist die wel vaker op Lelystad Airport is geweest is de Ruschmeyer R90-230RG D-ERDM. Een redelijk zeldzaam toestel. Er zijn er ooit maar zo’n dertig van gebouwd alvorens de fabriek op de fles ging.

D-ERDM Ruschmeyer R90-230RG

Geef een reactie