Ruimtevaart

Naast vakantievluchten straks ook ruimtetoerisme vanaf Lelystad Airport?

Astronaut op verkenning op Lelystad Airport

Lelystad Airport, 28 juni 2019 – Het begint er steeds meer naar uit te zien dat we nog een jaartje langer moeten wachten op de start van de vakantievluchten vanaf Lelystad Airport. Het leek er vanmiddag op dat – in het kader van risicospreiding – een eerste stap gezet werd naar een nieuw verdienmodel voor de luchthaven; ruimtevaart!
Een evenknie van André Kuipers van een nog onbekende ruimtevaartorganisatie was deze middag op het vliegveld aanwezig om de situatie minutieus in ogenschouw te nemen. Hij paradeerde langs de taxibaan heen en weer. Naar wij vermoeden om te bepalen of dit veld ruimte genoeg biedt voor toekomstige ruimtetoerisme startend en landend vanuit de Flevopolder.

Inzittenden van passerende vliegtuigen keken vreemd op
De astronaut geeft zijn bevindingen door aan de vluchtleiding

De inzittenden van de passerende sportvliegtuigen keken vreemd op. De astronaut bleef er kalm onder. Zittend op een hightech NASA-krukje van de Action overzag hij de boel en keek met een tevreden blik.

Aan het eind zat de astronaut en zag dat het goed was

Voordat nu alle milieulobby’s in de pen klimmen, hierboven is slechts een weergave van onze gedacht bij het schouwspel van hedenmiddag. Betitel het als fake-nieuws, komkommernieuws of een late 1 aprilgrap. De werkelijke feiten waren dat een professionele filmploeg was neergestreken bij helikopterbedrijf HeliCentre. Vanaf daar werden filmopnames gemaakt. De astronaut was een van de aanwezige acteurs. Waarvoor de opnames gemaakt werden is momenteel bij ons nog niet bekend.

De filmcrew schudt de hand van de astronaut, de opnames zijn geslaagd!

Geef een reactie