Helikopters

VQ-BON Eurocopter AS 365N3 Dauphin 2 te koop

VQ-BON Eurocopter AS 365N3 Dauphin 2

Genève, 22 mei 2019 – Op zoek naar een knappe helikopter? Misschien is de VQ-BON interessant! De VQ-BON is een Eurocopter AS 365N3 Dauphin 2 uit 2007 (c/n 6770). Het op Bermuda geregistreerde toestel wordt te koop aangeboden door Aero Asset op het Zuid-Franse Cannes. Voor $2.995.000 mag het van eigenaar wisselen.
Voor dat geld krijg je dan een toestel met slechts 470 uren op de teller. Da’s niet veel in twaalf jaar tijd!

VQ-BON Eurocopter AS 365N3 Dauphin 2

Aan de buitenkant is de VQ-BON voorzien van opblaasbare drijvers. Dus een onvoorziene plons in het privézwembad is niet onoverkomelijk. Om gemakkelijk in- en uit te stappen zijn aan beide zijden twee inklapbare opstapjes gemonteerd, comfort alom!

Het toestel is aan de bovenkant wit gespoten, de onderkant is blauw. Daartussen is een subtiel gouden biesje aangebracht. Met zo’n kleurenschema sla je geen flater op de heli-parking van de golfclub.

VQ-BON Eurocopter AS 365N3 Dauphin 2

Aan de binnenkant kunnen de voetjes rusten op een hoogpolig tapijtje van Tai Ping, een specialist op gebied van vliegtuig interieurs. De vier fauteuils voor de passagiers zijn uiteraard van leer en kunnen achterover klappen. De meegebrachte milkshake van de – aan de luchthaven grenzende – McDonalds kan in de bekerhouder van de stoelen geplaats worden.

VQ-BON Eurocopter AS 365N3 Dauphin 2

Voor een optimaal luchtklimaat is een airco ingebouwd met twee zones. Om het geluid van de motoren buiten te houden is deze heli voorzien van extra geluidsisolatie. Wil je liever een muziekje horen, kan ook. Er zijn twee iPod touch ingebouwd. Via de vier Bose A20 koptelefoons met ruisonderdrukking kan zo je favoriete playlist opgezet worden.

VQ-BON Eurocopter AS 365N3 Dauphin 2

De AS 365 vliegt al sinds 1975. Dit aangeboden exemplaar is een verbeterde N3 versie. Vanwege zijn twee 851 pk (635 kW) sterke Arriel 2C turbinemotoren krijgt deze versie de aanduiding ‘Hot & High’ mee, dat wil zeggen dat het in staat is om zowel onder warme als ijle luchtomstandigheden goed te opereren.

De VQ-BON heeft tussen 2007 en 2010 gevlogen in Maleisië. Daar had het als kenmerk 9M-TSN en stond op naam van Eurocopter Malaysia Sdn Bhd. In het luchtvaartregister van Bermuda staan maar een paar helikopters geregistreerd. We tellen momenteel drie toestellen met een VP-registratie (VP-BDX, VP-BFL, VP-BHC) en deze ene VQ-BON. Doorgaans worden – om belastingtechnische redenen – privéjets in Bermuda ondergebracht.

VQ-BON Eurocopter AS 365N3 Dauphin 2

Geef een reactie