Twins

KLM Flight Academy ontvangt fabrieksnieuwe Diamond DA 42NG Twin Star

PH-KFB Diamond DA 42NG Twin Star

Lelystad Airport, 5 juli 2019 – De KLM Flight Academy heeft sinds gisteren (4 juli 2019) een fonkelnieuwe Diamond DA 42NG Twin Star tot haar beschikking. Het toestel, de PH-KFB, kwam vanaf de fabriek op  Wiener Neustadt (LOAN) gevlogen met een tussenstop op Nuremberg (EDDN) in Duitsland. Deze twin is fabrieksnieuw en heeft constructienummer 42.N373. Als testregistratie heeft er nog kort OE-VSY op gestaan. Na aankomst werd de PH-KFB door de brandweer met een watersaluut onthaald.
Vandaag werd de kist door de technisch dienst van de Martinair Flight Academy gereed gemaakt om naar Groningen Airport Eelde af te reizen. Dat gebeurde aan het einde van de middag. Toen vertrok dit nieuwe toestel IFR naar het Noorden van het land.

Maandag 8 juli 2019 is er een persmoment voorzien om dit toestel officieel te presenteren. Daarna zal het ingezet worden naast de twee andere Twin Stars die al bij de KLM Flight Academy aanwezig zijn; de eigen PH-KFA en de PH-MFA van de Martinair Flight Academy.

Geef een reactie