SportvliegtuigenUltralights

Mooie klassieke Piper Cherokee Cruiser op bezoek bij Lelystad Airport

OO-ELS Piper PA-28-140 Cherokee Cruiser

Lelystad Airport, 21 juli 2019 – Een paar bezoekers vandaag in de Flevopolder. We nemen ze even door; De OO-ELS is een 45 jaar oude Piper PA-28-140 Cherokee Cruiser. De Piper PA-28-140 Cherokee was aanvankelijk als tweezitter in de markt gebracht. De Cherokee Cruiser had echter een interieur voor vier personen.
De OO-ELS ziet er nog uit zoals het in 1974 de fabriek verliet. Tussen 1974 en 2015 heeft deze kist in Denemarken gevlogen als OY-BGR. Daarna is het naar België verhuisd en OO-ELS geworden. Een kenmerk dat overigens al een keer eerder gebruikt is. De OO-ELS is ook een Socata MS-893A Rallye Commodore 180GT geweest.

OO-ELS Piper PA-28-140 Cherokee Cruiser

De OO-ELS was vertrokken vanaf Kortrijk-Wevelgem (EBKT). Na een poosje voor de toren gestaan te hebben is het toestel weer huiswaarts vertrokken.

De route van de OO-ELS vandaag van Kortrijk-Wevelgem naar Lelystad Airport

De F-GHSY was al op vrijdag 19 juli op Lelystad Airport gearriveerd. Deze Robin DR.400-140B is van de Aero Club des Trois Frontieres en heeft Mulhouse–Habsheim (LFGB) als thuisbasis. Het hele weekend heeft dit fris-gele kistje voor de toren gestaan en zou pas op maandag weer vertrekken.

F-GHSY Robin DR.400-140B

Vanaf Budel arriveerde de Mooeny M20J. Deze Mooney heeft een turbo/intercooler modificatie. Daarmee kan het op FL200 vliegen met een snelheid van zo’n 195 knopen. Dat is een forse prestatie voor een eenmotorige sportkist. Voor die hoogtes is het toestel voorzien van zuurstofsysteem voor de inzittenden.

N226RL Mooeny M20J

Onder de cockpitruit staat de naam van de piloot/eigenaar Robert Jongen. Dit kistje uit 1998 wordt momenteel door Mastenbroek Aeroskill op Breda/Seppe te koop aangeboden op onder andere de site Planecheck.com. De vraagprijs is € 172.000,-.

N226RL Mooeny M20J met de naam van de vlieger onder de cockpitruit

Locals

Tot slot nog een paar foto’s van lokaal gebaseerde toestellen:

Geef een reactie