AirShow

OshkoshMania 2019 #DAY1 Homebuilts

Deze week wordt op de regionale luchthaven Wittman bij Oshkosh in de staat Wisconsin de jaarlijkse AirVenture gehouden. Dit grootste luchtvaartevenement ter wereld wordt georganiseerd door de Experimental Aircraft Association (EAA). Helaas zijn we er dit jaar niet zelf bij. Maar met een zevendaagse serie OshkoshMania met foto’s uit eerdere jaren komen we toch een beetje in de Oshkosh-sfeer.
De luchthaven van Oshksoh is genoemd naar de vliegtuigontwerper Steve Wittman (1905 – 1995). Hij woonde in Oshkosh en ontwierp een aantal vliegtuigen die nog altijd door homebuilders worden gebouwd. Populaire modellen van zijn hand zijn de W-8 en de W-10. Vandaar dan ook dat we deze eerste dag van OshkoshMania 2019 bij AirOnline.nl aftrappen met een door Wittman ontworpen toestel.

N117A Wittman W-8 Tailwind (AirVenture 2013)

2 gedachten over “OshkoshMania 2019 #DAY1 Homebuilts

 1. Er is een gezegde in de luchtvaart: ‘If it looks right, it flies right’ Hopelijk vliegt deze W-8 beter dan ie er uit ziet 😉

  1. Hallo Gert Jan,

   Nou, dit ontwerp stamt al uit 1953 en dit betreffende toestel is uit 1965. De Tailwind was sneller dan menig (fabrieksgebouwde) tijdgenoot. Nog een historisch feitje van dit kistje; Het is het eerste zelfbouwtoestel dat onder de FAA experimental regelingen is gebouwd en waarmee een passagier vervoerd mag worden. Dat zet het wellicht weer een beetje in perspectief. 😉

   Groet,
   Berend Jan

Geef een reactie