AirShow

OshkoshMania 2019 #DAY2 Vintage

Deze week wordt op de regionale luchthaven Wittman bij Oshkosh in de staat Wisconsin de jaarlijkse AirVenture gehouden. Dit grootste luchtvaartevenement ter wereld wordt georganiseerd door de Experimental Aircraft Association (EAA). Maar met een zevendaagse serie OshkoshMania met foto’s uit eerdere jaren komen we toch een beetje in de Oshkosh-sfeer.
De klassiekers zijn altijd rijk vertegenwoordigd op Oshkosh tijdens de AirVenture. Ze zijn te vinden in de Vintage-area. Wat te denken bijvoorbeeld van deze prachtige Stinson Junior model S uit 1931. Dit was een van de eerste toestellen gebouwd voor privédoeleinden met een gesloten cabine. Dit type vloog voor het eerst in 1928 en er zijn 321 exemplaren van gebouwd. Daar zijn er niet veel meer van bewaard, laat staan in luchtwaardige toestand. Gelukkig is deze NC10886 uit 1931 nog ‘alive and kicking’!

NC10886 Stinson Junior Model S (AirVenture 2013)

Geef een reactie