AirShow

OshkoshMania 2019 #DAY3 Seaplane Base

Deze week wordt op de regionale luchthaven Wittman bij Oshkosh in de staat Wisconsin de jaarlijkse AirVenture gehouden. Dit grootste luchtvaartevenement ter wereld wordt georganiseerd door de Experimental Aircraft Association (EAA). Maar met een zevendaagse serie OshkoshMania met foto’s uit eerdere jaren komen we toch een beetje in de Oshkosh-sfeer.

Seaplane base Oshkosh, een aparte sfeer!

Een oase van rust tussen de hectiek van de 10.000 bezoekende vliegtuigen tijdens de AirVenture is de Seaplane base. Deze is gesitueerd aan de rand van Lake Winnebago. Met een echte Amerikaanse Schoolbus word je daar voor een paar dollar naar toe gebracht. Na vervolgens een korte wandeling door het bos kom je uit bij de oevers van het meer. De sfeer is compleet anders dan op Oshkosh, maar ronduit geweldig! Geregeld taxiën de watervliegtuigen hier in en uit voor een vluchtje.

C-FAUM Cessna A185E Skywagon 185 in een oase van rust (AirVenture 2017)

Ook is het mogelijk om aan boord van een bootje de flightline langs te varen. Zo kunnen de aanwezige watervliegtuigen van dichtbij bekeken worden, zonder natte voeten te halen!

Met een bootje langs de flightline op het water

Geef een reactie